Slovenija
65 ogledov

Slabše smuči za ženske

Smučanje Shutterstock
Test alpskih smuči – ženski modeli so se odrezali slabše kot moški.

Pri Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so izvedli test 21 modelov smuči za vse terene (10 ženskih in 11 moških modelov) srednjega cenovnega razreda. 

"Ugotovitve so precej presenetljive, saj se je izkazalo, da so se smuči, namenjene ženskam – seveda so jih testirale smučarke – v povprečju odrezale občutno slabše kot moške," ugotovitve povzemajo pri ZPS.

Kljub temu ni nobenih zadržkov, da ne bi z njimi smučale tudi ženske. Bolj športnih testnih smučark pa to ni preveč motilo, zato so ocene praktičnega preizkusa ženskih modelov smuči različnejše kot pri moških, poudarjajo na ZPS. Kot je izpostavil vodja testiranja pri ZPS Boštjan Okorn, je poleg tehničnih značilnosti in videza za ženske zelo pomembno, da so smuči čim lažje.

Našli so razlike v profilu in stabilnosti, preizkus v laboratoriju pa je pokazal tudi večje razlike pri oceni robnikov. "Izmerili smo tudi višino robnikov, kar morda ni pomembno za tiste, ki redko stopijo na smuči, zato pa toliko bolj za smučarje, ki smučajo pogosto, saj bodo njihove smuči tudi večkrat na servisu, kjer bodo vedno poskrbeli za brušenje robnikov. Modeli z nižjimi robniki bodo v tem primeru prej izrabljeni," je poudaril Okorn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.