Slovenija
64 ogledov

Slane znamke s piransko soljo

Slane znamke
1/4
Pošta Slovenije
Slane znamke so tiskane v posebni tehniki, imenovani termografija; del znamk je preikrit s piransko soljo.

Na trg prihajajo prve "slane znamke" na svetu. Prihodnji petek bo namreč Pošta Slovenije izdala znamke, ki so tiskane v posebni tehniki, imenovani termografija. Posebnost teh znamk je, da so prekrite s piransko soljo.

Z motivi živalstva slovenskega morja

Na znamkah bodo prikazane živali, značilne za naše morje: črnik z nazivno vrednostjo 0,60 evra, sipa z nazivno vrednostjo 0,64 evra, glavata kareta z nazivno vrednostjo 0,92 evra in zlati cipelj z nazivno vrednostjo 0,97 evra.

"Pošta Slovenije redno spremlja in sledi novostim na filatelističnem tržišču. Rezultat tega so številne znamke, ki jih je že natisnila v posebnih tehnikah tiska," so sporočili s Pošte. Do zdaj so že izdali znamke različnih oblik, med njimi trikotnik, krog, osmerokotnik, romb, srce; zbiralcem pa so že ponudili tudi take, ki na primer dišijo po vrtnicah ali se svetijo temi.

Posebno ponosni so na tako imenovano "zlato znamko", ki so jo izdali leta 2011 ob 20. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije. Del te znamke je namreč prekrit z zlato folijo čistine 999/1000 oziroma 24-karatnim zlatom.

Komentarjev 2
  • Trovlak 21:31 20.september 2013.

    Bravo za ta dosežek in posebnost. Zdaj pa naj v poslovalnicah Pošte Slovenije poleg vse ostale krame, ki jo prodajajo, odprejo še točilni pult z osvežilnimi pijačami, katere si bomo lahko privoščili po tem, ko bomo imeli od lizanja znamk, ...prikaži več jezike prekrite s soljo.

  • YaKo 20:56 20.september 2013.

    Slike so pa FullHD, pa še mal več ??