Slovenija
35 ogledov

Slavje z grenkim priokusom

Direktor Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje Igor Likar je certifika Žurnal24 main
Danes odločanje o upravi. Med Resnikom in Muho 
trenja.
Leto 2010
Uspešno. Letos je Kostak podpisal pogodbo za izvajanje javnih gospodarskih služb v Kostanjevici, kupil je družbo Ansat, ki se ukvarja z montažo in vzdrževanjem elektronskih naprav. Ustanovil je družbo Elite, priključil prvega uporabnika na širokopasovno omrežje, sodeloval pri uspešni prijavi Občine Krško, ki je postala energetsko najučinkovitejša občina, in leto kronal s certifikatom za sistem upravljanja z energijo.

“Ponosen sem, da je Kostak prvo slovensko podjetje, ki je pridobilo certifikat za sistem upravljanja z energijo,” je ob današnji podelitvi certifikata dejal predsednik uprave Kostaka Božidar Resnik. Ob tem je napovedal tudi nadaljevanje projektov učinkovite rabe in obnovljivih virov energije. Vprašanje pa je, ali se bo to dogajalo pod njegovim vodstvom.

Izteka se petletni mandat

Na silvestrovo se izteče mandat sedanji upravi Kostaka, ki jo vodi Božidar Resnik, član uprave, za trženje pa je odgovoren Miljenko Muha. “Danes se bo nadzorni svet odločil, ali nadaljuje ista uprava ali ne,” je povedal Resnik in dodal, da sta oba z Muho v igri. “Med mano in Muho je prišlo do notranjih trenj,” je za Žurnal24 potrdil predsednik uprave, o podrobnostih pa ni želel govoriti.

Svetniška pobuda
Glede na to, da je občina večinski lastnik Kostaka in je pred vrati imenovanje nove uprave, naj predstavnik občine v nadzornem svetu od prijavljenih kandidatov zahteva dolgoročno vizijo,” je na zadnji seji občinskega sveta predlagal svetnik Peter Žigante, sicer direktor družbe Savaprojekt. Po njegovem mnenju bi se morala razvoj te družbe in izvajanje koncesije širše prediskutirati. “Možen je razmislek, da se družba razdeli na posamezne dejavnosti.”

6 milijonov evrov je Kostak v zadnji petletki vložil v osnovna sredstva, raziskave in razvoj.

Ostajamo celovita družba
Kostak je delniška družba, občina je njen večinski lastnik, delujemo pa v skladu z zakonom o gospodarskih družbah,” je dejal Resnik. “Glede na to, da je desetodstotni lastnik avstrijski Brantner, v katerem je kar nekaj gospodarstvenikov vložilo osebno premoženje, bi bilo čudno, da bi se o tem odločila politika,” je pojasnil in dodal, da je to stvar nadzornega sveta. Kljub širitvi dejavnosti pa želi Kostak ostati enovito podjetje.

“Sporna” Elite
Prvega oktobra je Kostak ustanovil podjetje Elite, ki se ukvarja z urbanizmom, inženiringom in projektiranjem. Prav to podjetje naj bi bilo vzrok za vojno med Savaprojektom in Kostakom, saj naj bi šlo za konkurenčni podjetji. “To bi bila lahko težava, a upam, da se bodo ti odnosi popravili in bomo dobro sodelovali oziroma že dobro sodelujemo,” je dejal Resnik in dodal, da Žiganteja ceni kot človeka, direktorja, biologa in občinskega 
svetnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.