Slovenija
3804 ogledov

Sledil partnerki in jo večkrat zabodel vpričo hčerke

policija, luči Profimedia Policijske luči.
Ljubljansko okrožno sodišče je v torek Veljka Vacića, ki se razglasitve sodbe ni udeležil, obsodilo na 15 let zapora zaradi poskusa umora svoje nekdanje partnerke. Partnerko je Vacić januarja lani večkrat zabodel ob prisotnosti njene 12-letne hčere.

Vacić je januarja lani z vozilom sledil nekdanji partnerki. Ko je vozilo parkirala, se je začel približevati, vpiti in groziti. Razbil je steklo na vozilu in jo z neznanim ostrim predmetom zabodel v prstni koš in v vrat, so ugotovili policisti. Oškodovanko, ki je bila zaradi poškodb v smrtni nevarnosti, so v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana uspeli rešiti, je poročal Večer.

Obramba je v zaključni besedi izpostavila, da ni res, da bi se Vacića oškodovanka bala, a je sodišče ugotovilo, da je bila partnerka žrtev, v partnerskem razmerju povsem podrejena obtoženemu, ki si jo je lastil kot lastnino in jo nadzoroval.

Tožilstvo je sicer predlagalo 17 let zaporne kazni, a je sodišče presodilo, da je 15. letna zaporna kazen primerna glede na težo kaznivega dejanja, navaja Večer.

Po poročanju medijev bo moral obtoženi poravnati 600 evrov sodne takse, plačila sodnih stroškov pa so ga oprostili. Oškodovanka je zoper Vacića vložila premoženjskopravni zahtevek v višini 25.000 evrov za prestane telesne in duševne bolečine ter 500 evrov za menjavo stekla na njenem avtomobilu, ki ga je poškodoval. O tem bo odločal pravdni oddelek sodišča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:19 17.maj 2023.

    In kaj se bo zgodilo, ko bo pi 15ih letih prišel iz zapora? Verjetno ne bo ravno ljubeče razpoložen do svoje bivše, ali pač?