Slovenija
15 ogledov

Sledila bi zastavljenim ciljem

“Do zdaj smo razmeroma uspešno poskrbeli za ljudi, ki so se znašli v stiski,” pr Žurnal24 main
Darinka Kozinc (SD): “Kar smo naredili v teh letih, se bo poznalo pri nadaljnjem razvoju mesta.”

Upam si trditi, da smo v teh letih naredili nekaj, kar se v tem trenutku morda ne vidi, a se bo bistveno bolj poznalo v nadaljnjem razvoju Nove Gorice,” na kritike, da mestu manjka zagona in razvoja, odgovarja aktualna podžupanja novogoriške občine in kandidatka Socialnih demokratov za županjo Darinka Kozinc.

Omeni center odličnosti, inkubator univerze, program FAIR, ki je vreden 1,2 milijarde evrov, obrtno cono Solkan, načrte za obrtno-poslovno cono Ajševica in podobno. V zvezi s kritikami dodaja, da imajo sosedje onkraj meje Novo Gorico za dinamično mesto.

Z županjo na kavo?
Prepričana je, da je mesto dozorelo za prvo županjo, in verjame, da je treba v politiki delovati tako, da greš lahko z vsakim na kavo. Če bo izvoljena, bo najprej vzpostavila vse pogoje za delovanje, saj meni, da župan brez večine v mestnem svetu ne more narediti nič ali pa zelo malo. Na vprašanje, kako bi se lotila reševanja socialne bombe ob propadu Hita, nekdanja ravnateljica srednje lesarske šole v Novi Gorici, svoj čas tudi predsednica Krajevne skupnosti Solkan, ki v prostem času piše za otroke, odgovarja z optimizmom: “Na občini vključno z mano kot podžupanjo že več kot eno leto usmerjamo energijo v sanacijo Hita. Verjamemo, da se bodo napovedi uprave uresničile in bo Hit čez dve leti imel pozitiven poslovni rezultat.

Kako bi se kot župan/-ja lotili reševanja socialne bombe, če se Hit potopi?

Črtomir Špacapan, Kandidat Zaresa
“Če bi se to zgodilo, bi najprej odprl poseben urad za reševanje konkretnih problemov vsakega posameznika, ki je izgubil službo. Poleg tega bi državnemu zboru predlagal sprejem posebnega zakona za odpiranje novih delovnih mest v Goriški regiji.”

Tomaž Slokar, kandidat SDS
“Povezal bi občinske socialne službe in dobrodelne organizacije. Uvedel bi SOS-telefon za brezposelne in sklad za potrebe otrok (predvsem za nižje sloje zaposlenih). Predlagal bi ustanovitev nove družbe z igralnicama Park in Perla, ki bi brez starih obveznosti Hita poslovali pozitivno. Razširil bi turistično dejavnost.”

Nataša Leban, kandidatka Liste Roberta Goloba
“Ko bom županja, bom delovala predvsem v smeri preventive, da se podjetje ohrani in ne potopi. Sicer pa bi si prizadevala, da bi ljudem, ki bi ostali brez službe, zagotovili denarno pomoč, ki bi pomenila osnovo za postavitev novih temeljev v njihovem poklicnem življenju.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.