Slovenija
26 ogledov

Šli bodo do konca

Lahko se zgodi, da bo javni potniški avtobusni promet obstal prvi teden v maju. Žurnal24 main
Grozijo s stavko. Delavci z upravo Veolie niso dosegli dogovora. Avtobusi lahko obstanejo.

Delavci Veolie Transporta Štajerska in uprava te družbe na včerajšnjem sestanku o dvigu plač niso našli skupnega jezika. Sindikat je dal vodstvu dva tedna časa, da avtobusnim šoferjem zviša urno postavko.

Ne opozorilna, velika stavka
Če uprava ne bo sprejela zahtev pogajalcev, sindikat KNSS Neodvisnost obljublja, da bo javni avtobusni potniški promet stal, dokler vodstvo ne bo sprejelo njihovih zahtev.

“Na sestanku s sindikati smo se dogovorili za začetek pogovorov o njihovih zahtevah. Na naslednjem sestanku, ki bo nadaljevanje tega, se bomo srečali v začetku maja. V Veolii Transportu pogajanj s sindikati ne želimo reševati v medijih,” je povedal Bo Karlsson, predsednik uprave Veolie Transporta.

Milan Mesarič, predsednik regijskega sindikata, pa je bil oster: “Tokrat ne bomo odstopali od zahtev. Dovolj imamo praznega flancanja Karlssona.”

Dodal je, da bi ob neuspešnem pogajanju potniški promet v Mariboru in okolici, Slovenski Bistrici ter na Ptuju obstal v tednu po prvomajskih praznikih.

“Nekateri nimajo zavor”
Mesarič pa dialog med upravo in delavci dodatno zaostruje. Povedal je, da ima dovolj držanja fig v žepu vodstva Veolie Transporta. Do predsednika uprave Karlssona je oster in ga obtožuje:

“On kot predstavnik lastnikov podjetja Veolia Transport uvaža rabljene avtobuse s 700 tisoč in več prevoženimi kilometri, kot da smo na Balkanu, češ, saj to je za nas dobro. Državljani se vozijo v avtobusih, ki predstavljajo splošno nevarnost v prometu. Nekateri nimajo niti zavor.”

Prvi mož Veolie Transporta pa njegove navedbe zavrača: “Varnost zaposlenih in potnikov je v našem podjetju na prvem mestu, zato redno skrbimo za tehnično brezhibnost avtobusov in njihovo vzdrževanje.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.