Slovenija
41 ogledov

Slikali tudi v pokljuškem podzemlju

(Foto: Tomaž Šušterišič) Žurnal24 main
Otroški ex tempore. Športni center postal prizorišče otroškega slikarskega druženja. Glavna tema naravna in kulturna dediščina.

Rudno polje. V Športnem centru Triglav Pokljuka je bil včeraj 15. šolski ex tempore, ki se ga je udeležilo več kot 130 učencev z mentorji iz 30 osnovnih šol in zavoda Cirius iz Kamnika. Udeležencev je bilo toliko, da so nekateri slikali na prostem v naravi, drugi pa celo v podzemnih hodnikih, ki povezujejo hotel z biatlonsko-tekaškim stadionom.

Podobe na stenah hotela
Glavna tema ex tempora je naravna in kulturna dediščina, ki je pisana za okolje Pokljuke in Triglavskega narodnega parka. Naravne in kulturne znamenitosti bodo na slikah udeležencev lahko občudovali tudi tuji obiskovalci Pokljuke,” je povedal Peter Zupan, predsednik zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije, ki je tudi predlagal Pokljuko za lokacijo srečanja.

Nastalo je več kot 50 slikarskih del, ki bodo razstavljena na hodnikih Hotela Center na Pokljuki. “Do zdaj smo z otroki največkrat slikali v bližini njihovih šol, tokrat pa smo se prvič odpravili nekoliko višje, na Pokljuko, kar nam omogoča, da gibanje v naravi združimo s slikarskim ustvarjanjem,” je dejala pobudnica in glavna organizatorka Inga Ivartnik iz osnovne šole Jurija Vege iz Moravč.

Ex tempore je tudi del inovacijskega projekta Jaz sem umetnik, ki ga spodbuja tudi Zavod RS za 
šolstvo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.