Slovenija
54 ogledov

Slikopleskarji osrečili Center za sluh in govor

Soboslikarstvo tekmovanje
1/8
P. Jenko
Sekcija slikopleskarjev in črkoslikarjev je danes pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizirala svojo že 13. humanitarno akcijo zapored. Vrednost opravljenih del in materiala pa organizator ocenjuje na 45 tisoč evrov.

Tokrat je bila akcija namenjena Centru za sluh in govor Maribor, v katerega je vključenih 132 otrok z govorno-jezikovnimi težavami, gluhih in naglušnih otrok ter otrok z avtistično motnjo.

Devetdeset slikopleskarjev je tako v enem dnevu prebarvalo 3.800 kvadratnih metrov zidnih površin v prostorih vrtca, šole in petih zdravstvenih ambulant. Vrednost opravljenih del in materiala pa organizator ocenjuje na 45 tisoč evrov.

Štefan Pavlinjek, predsednik OZS, je v svoji poslanici povedal: "Izredno sem ponosen na kolege slikopleskarje, ki so v vseh teh letih pokazali velik čut za solidarnost in dobrodelnost. Humanitarno-tekmovalna akcija je zdaj že tradicionalna in v OZS si bomo seveda prizadevali zanjo in jo tudi v prihodnje podpirali. Tudi sicer dobrodelnost v obrtniških vrstah ni redkost. Obrtniki s svojim znanjem in pridnimi rokami velikokrat pomagamo ljudem v stiski, ob kakšni večji nesreči, osebni tragediji in podobno, za kolege v stiski pa imamo ustanovljeno tudi svojo obrtniško humanitarno ustanovo."

Potek humanitarne akcije si je v popoldanskem času ogledal tudi direktor Direktorata za osnovne šole in vrtce na ministrstvu za šolstvo in šport Boris Černilec. Povedal je, da je izjemno vesel, da tekmovanje slikopleskarjev poteka v Centru za sluh in govor Maribor, ki ima v šolskem prostoru poseben pomen, saj združuje rehabilitacijo in izobraževanje otrok od najzgodnejše starosti do zaključka osnovne šole in naprej. Posebej je pohvalil vsa podjetja, ki so omogočila izvedbo tega projekta, ki bo prav gotovo največ veselja prinesel otrokom in strokovnim delavcem centra. 

Direktorica Dunja Petak je poudarila, da je ta akcija slikopleskarjev za center izjemnega pomena: "Veseli smo, da smo bili letos kot ustanova s strani OZS izbrani za to humanitarno akcijo. Naše delo bo že naslednji teden lahko potekalo nemoteno v vseh učilnicah OŠ in v vrtcu, zato se vsem, ki so nam pomagali, resnično od srca zahvaljujemo."

Trije humanitarni zmagovalci

Ob 18. uri je komisija določila zmagovalca današnjega tekmovanja. Podelitev priznanj in nagrad sta vodila Branko Goričan, predsednik organizacijskega odbora tekmovanja, in Igor Pipan, sekretar sekcije, ki sta razglasila tudi zmagovalce. Prvo mesto je zasedlo podjetje Dekor plesk, podjetje za slikopleskarstvo in fasaderstvo, d.o.o., Jadranska cesta 35, 2000 Maribor (Tomaž Hribernik, Aleš Rožič), drugo mesto G_Grabušnik - pleskarstvo in soboslikarstvo, črkoslikarstvo Samo Grabušnik, s.p., ter tretje mesto Pleskarstvo Jože Voljkar, s.p. (Jože Voljkar, Janez Jeglič).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.