Slovenija
317 ogledov

Slivnikov sin s Karnerjem ustanavljal podjetja

Danilo Slivnik Žurnal24 main
Mihael Karner, v Avstriji zaprt zaradi preprodaje nedovoljenih poživil, je skupaj s sinom nekdanjega predsednika uprave Dela Danila Slivnika, Urošem Slivnikom, v državi Belize ustanovil dve podjetji. Slivnikovemu sinu je tudi prepisal eno od svojih slovenskih podjetij.

Mihael Karner naj bi premoženje po tem, ko so avstrijski preiskovalci prejeli poročilo ameriškega oddelka za boj proti prepovedanim drogam, začel prenašati na podjetja v srednjeameriški državi Belize, poroča časnik Dnevnik.

Podjetji Velinvestment in Nipl sta bili pred tem v lasti dveh družb iz Liechtensteina. Ker je Avstrijcem v preiskavi sumljivih poslov koroške banke uspelo ugotoviti dejanske lastnike več deset podjetij nabiralnikov, jih je Karner, ki je posloval prek omenjene banke in poslovno deloval v Celovcu, zelo verjetno prav zaradi tega prenesel v Belize. Srednjeameriško državo so različne mednarodne organizacije v minulih letih večkrat uvrstile na črni seznam držav, ki niso preganjale pranja denarja ali financiranja terorizma, poroča časopis.

Karner je skupaj z Urošem Slivnikom, sinom Danila Slivnika, avgusta v Belizeju ustanovil dve delniški družbi: lastnik ene je Karner, delnice druge pa so knjižene na Slivnika. Obe podjetji sta dva meseca kasneje postali lastnici podjetij Velinvestment in Nipl, za kar sta odšteli dvakrat po tisoč evrov, čeprav je, kot poroča časopis, nominalna vrednost lastniškega deleža v Velinvestment več kot milijon evrov. Omenjeno podjetje ima sicer na zemljišču na Viču dve hipoteki po 3,5 milijona evrov, pri čemer je eno – zapadla je že leta 2010 – 10. marca 2008 vpisala Hypo banka, drugo pa na isti dan kar sam Karner, še poroča Dnevnik.

Avstrijska policija domneva, da sta zakonca, 33-letna Alenka Karner in 36-letni Mihael, ki naj bi vodila mrežo preprodajalcev steroidov, z njihovo prodajo prek spleta zaslužila okoli 38 milijonov evrov.

Komentarjev 10
  • Žurnalček 09:49 20.januar 2012.

    Na koncu bo pa bo od vsega ostalo samo Slivnikov klan !

  • lovra 20:10 06.januar 2012.

    Prvič,nepremičnine se prodajajo bistveno dražje,kot so ocenjene,drugič,Slivnika je sigurno izseljeval neki medij,ali medijska hiša,ki je nekaj izkopal,povezanega z njim,zato se je poćil.To je samo moje mnenje.

  • xy 21:40 05.januar 2012.

    Iz Wikipedije, proste enciklopedijessBelizessNacionalno geslo: Sub Umbra Floreo (latinsko: »V senci cvetim«)ssUradni jezik angleščinassGlavno mesto BelmopanssKraljica Elizabeta II.ssGeneralni guverner Sir Colville YoungssPredsednik vlade Dean BarrowssPovršina - Skupno ...prikaži več> - % voda 146. na svetu 22.966 km² 0,7 %ssPrebivalstvo - Skupno (2003 ocena) - Gostota 171. na svetu 266.440 12/km²ssNeodvisnost - Datum od Združenega kraljestva 21. september 1981ssValuta belizejski dolar (BZD)ssČasovni pas UTC-6ssDržavna himna Land of the Free (Dežela svobodnih)ssVrhnja internetna domena .BZssNacionalna klicna koda 501ssBelize je mala obmorska država v Srednji Ameriki ob Karibskem morju. Na severozahodu meji na Mehiko, na zahodu in jugu pa na Gvatemalo. Honduras leži 75 km vzhodne