Slovenija
17681 ogledov

Šlo bo tudi do 37 stopinj. To so podrobnosti.

Vreme: Vročina iznad Afrike nad Sredozemlje in Balkan. Tudi k nam? Profimedia
Pred nami poletno vroči dnevi.

Kot napovedujejo vremenoslovci z Arsa, ponoči in jutri zjutraj bo delno do pretežno jasno, najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija.

Jutri čez dan bo sončno, popoldne bo predvsem v severnih krajih možna kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31 stopinj. V torek in sredo bo sončno in postopno še bolj vroče, nadaljujejo pri Arsu. Popoldne bo predvsem v severnih krajih kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Vremenoslovci z Arsa dodajajo, da se bo vročina v sredo in četrtek še nekoliko stopnjevala, hkrati pa se bo povečala tudi možnost popoldanskih vročinskih neviht. V petek kaže na osvežitev s krajevnimi padavinami, v soboto, nedeljo in ponedeljek pa bo predvidoma spet večinoma sončno. Sprva bo malo hladneje, v začetku tedna pa bo spet okoli 30 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Kdaj bo najbolj vroče? 

Vremenoslovci na portalu ciklon.si/srednjeročna napoved dodajajo, da šlo pri nas lokalno vse do 36 ali celo 37 stopinj Celzija. Najbolj vroč dan bo kot kaže četrtek. 

Pri omenjenem portalu svarijo, da bomo v petek že pod vplivom vremenske fronte, lep tempeturni kontrast naj bi bil med severnim in južnim delom Slovenije. Čas prihoda vremenske fronte ni najboljši, čez dan oz. popoldne bi bilo najslabše, saj je v tem času največja nevarnost, da se skuha kakšno krajevno neurje z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. O tem podrobneje, ko bomo bližje petku. 

Pri ciklon.si/srednjeročna napoved sklenejo, da se bo po petku vreme povsem stabiliziralo in kazalo tipično poletno sliko. Vremenske fronte bodo večinoma potovale čez Severno Evropo.

Neurje Navzgor Slovenija Zaradi vremena: v enem do treh mesecev višje cene hrane

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:26 19.junij 2023.

    Zdaj ko je spet topla greda,bo pa vroče

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:11 19.junij 2023.

    Vreme bo

  • Avatar pantani
    pantani 06:46 19.junij 2023.

    Ne nabijajte,dva dni bo res med 33-35C,potem pa v petek spet pride ohladitev z dežjem in temperature max 26!!!