Slovenija
32 ogledov

Šlo je za maščevanje

slovenija 10.06.08 Vladimir Vodusek novinar, komisija DZ, ki preiskuje nakup okl Saša Despot
Zahteva. Vodušek želi izločitev vseh celjskih sodnikov in sodišč.

"Na tem sodišču so odločili o mojem priporu, za katerega je vrhovno sodišče pozneje ugotovilo, da je bil nezakonit," je po prekinitvi naroka na celjskem okrožnem sodišču dejal novinar Vladimir Vodušek. Sodnici Marjani Topolovec Dolinšek je izročil zahtevo za izločitev vseh sodnikov in vseh celjskih sodišč, ker naj bi bili okuženi. Želi si, da bi mu sodili v Ljubljani. Sodnica je narok prekinila, o predlogu in mnenju tožilstva, ki je zahtevo zavrnilo kot neutemeljeno, pa bo odločal sodni senat.

Vodušek vztraja, da ni kriv

Vodušek je povedal še, da se s tožilstvom ni nikoli pogajal o priznanju krivde, ker ni kriv. Na vprašanje, kako to, da je njegov soobtoženi Stanislav Gaberc priznal, da sta izsiljevala nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja in šmarskega podjetnika, pa je odvrnil, da se "on očitno počuti krivega". Dodal je, da ne ve, čemu je Gaberc pridobival dokumente o spornem poslovanju med podjetjema, zatem pa denar terjal od njega: "V bistvu ni šlo za izsiljevanje, temveč za maščevanje, ker smo te dokumente pač pridobili. Ko so videli, da dokumente imamo, smo šli v fiktivna pogajanja za oglaševanje, kar je poslovna zadeva, medtem ko je druga stran to želela prikazati kot kriminalno dejanje." Voduškov zagovornik Boštjan Penko pa je dejal, da se je obramba zaradi priznanja krivde soobtoženega znašla v neugodni situaciji. Vodušek je ob tem izjavil, da si ga očitno sodišče želi za trofejo ali nekakšno ikebano na grobu pravne države. 

Komentarjev 3
  • Veteran 19:57 05.november 2013.

    Pa tako se delajo pošteni naši novinarji, ki koristijo informacijo v svoj prid. Takih je še novinarjev, ki delujejo na klic oz. to so tipke, ki reagirajo, ko pravi prst stisne na njih!!

  • kapljač 12:43 05.november 2013.

    pri enih kompanjonih človek sovražnikov ne potrebuje.

  • kapljač 11:48 05.november 2013.

    Konc je. Kompanjon je priznal! Je že osnova koga imamo za kompanjona, jih žal veliko ne ve.