Slovenija
25 ogledov

Slovenca del slovaškega podzemlja?

Slovenca, ki naj bi poskušala iz Slovaške v Turčijo pretihotapiti sestavine za p Žurnal24 main
Slovenca, ki naj bi poskušala iz Slovaške v Turčijo pretihotapiti sestavine za pridelavo heroina, so slovaški policisti prijeli že 23. decembra. "Nudena jima je bila konzularna pomoč," trdijo na MZZ.

"Lahko potrdimo, da sta bila konec lanskega leta, natančneje 23. decembra, aretirata dva državljana Slovenije. Kaznivo dejanje se nanaša na promet s prepovedanimi drogami. Postopek preiskave je v teku, nudena pa jima je bila tudi konzularna pomoč," nam je zatrdila Miriam Možgan, predstavnica ministrstva za zunanje zadeve (MZZ).

Kraja in časa pridržanja nam na MZZ niso povedali, niti niso mogli potrditi navedb, da naj bi bila Slovenca stara 26 in 36 let. Slovaški mediji so sicer poročali, da je sodišče v slovaškem mestu Trnava podalo ovadbo zoper dva Slovenca. Na vprašanje, ali je bil eden izmed njiju obveščevalni agent, Možganova odgovori: "Tudi če bi bil, verjetno ne bi povedali. Preostalih stvari ne moremo potrditi, saj je to stvar postopka preiskave, poleg tega pa je to izven naše pristojnosti. Naloga zunanjega ministrstva je v prvi vrsti nudenje konzularne pomoči."

"Slovaški Interpol smo zaprosili za dodatne podatke, vendar pojasnil za zdaj še nismo prejeli,"
pa nam je zatrdil Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete.

Že včeraj smo poročali, da naj bi bila pridržana Slovenca člana slovaške kriminalne združbe, ki je imela namen v Turčijo pretihotapiti 17 ton predhodne sestavine za pridelavo heroina. Razkritje preprodajalcev naj bi bil cilj obširne mednarodne policijske akcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.