Slovenija
24 ogledov

Slovenca nategnila tudi Hrvate

Muzikal Broadway je klub negativnim kritikam skupno sedemkrat (v Ljubljani in Za Žurnal24 main
Po neuspešni, a kljub temu petkrat razprodani predstavi Broadway v ljubljanskem Cankarjevem domu, sta Mojca Horvat in Boštjan Troha razočarala tudi Hrvate. Tudi ti so odhajali sredi predstave.

Več tisoč obiskovalcev se je kljub negativnim kritikam predstave v Ljubljani odločilo ogledati muzikal Broadway in za vstopnice odšteti 36 evrov (260 kun). Hrvaški časnik Jutarnji list je predstavo, za katero stojita koreografinja Mojca Horvat in vodja promocije projekta Muzikal Broadway Boštjan Troha, označil za kulturno sramoto.

Odhajali so tudi Hrvati
Dražen Siriščevič
, predsednik uprave Vatroslava Lisinskega, si predstave ni ogledal, a je zaradi razočaranja odredil notranjo preiskavo. Razočarani gledalci, ki so tako kot v Ljubljani množično zapuščali dvorano in jezo stresajo na številnih hrvaških portalih, že zahtevajo vračilo denarja.

"Predstava je dobra"
In zakaj so kljub medijskemu linču Horvatove v Sloveniji vseeno zakupili predstavo? Menda je Hrvoje Hum iz producentske hiše, ki je organizirala muzikal, Siriščeviću zagotovil, da je predstava dobra. Huma si je takšno mnenje ustvaril po ogledu ene izmed predstav v Cankarjevem domu.

Slovenska plesna strokovnjakinja in novinarka za požareport.si Barbra Drnač je na omenjenem portalu izpostavila tudi dejstvo, da so v promocijskem materialu znova zapisali, da gre za "40-člansko skupino profesionalcev“.

Kje so Mojčini izkušeni plesalci?
Po besedah slovenskega plesnega strokovnjaka, ki je želel ostati neimenovan, pa je eden izmed razlogov za neuspešnost predstave, če izvzamemo, da manjkajo obljubljeni profesionalni spremljevalni orkester in scenografija, ki jo nadomesti videoprojekcija, tudi neizkušeni plesni ansambel. Pravzaprav gre za pretežno mladoletno zasedbo, z izjemo glavnega plesalca Luka Markusa Štajerja.

 

 

"To so amaterski plesalci-tekmovalci, predstava pa je podpovprečna v vseh pogledih. Tudi če imaš naziv svetovnega prvaka v plesu, še ne pomeni, da znaš nastopati na gledališkem odru. Pri muzikalih je najpomembnejše petje, nato igra in šele nato ples. Pri tem "muzikalu" pa se zdi, da gre to v obratnem, torej napačnem vrstnem redu. Nihče od nastopajočih pa ni kvalificiran pevec, plesalec in igralec skupaj," pojasnjuje koreograf in plesalec z več kot petnajstletnimi izkušnjami. Dodaja, da bi bilo vse lepo in prav, če bi Horvatova predstavo oglaševala kot plesni šov, ne pa muzikal in zanj zaračunala mastnih 40 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.