Slovenija
12 ogledov

Slovence olajšal za 170.000 evrov

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Policisti PU Krško preiskujejo osem primerov poslovne goljufije, kjer so bila podjetja in samostojni podjetniki oškodovani za več kot 170.000 evrov. Goljuf se je izdajal pod imenom Pietro Filippi.

39-letni osumljenec ima na Češkem podjetje, ki se ukvarja s posredovanjem v mednarodnih prevozih med Evropo in Rusijo oziroma nekdanjimi sovjetskimi republikami. Naročniki so pri osumljenčevem podjetju naročili prevoze, osumljenec pa je nato poiskal prevoznike in se dogovoril za prevoz in ceno.

"Nemalokrat je osumljenec za nekaj prevozov prevoznikom plačal dogovorjeno ceno, nato pa zapadlih pogodbenih obveznosti za dodatne prevoze z dogovorjenim zamikom plačila pa ni poravnal, čeprav naj bi od naročnika dobil plačane vse obveznosti, in se je stikom začel izogibati," je zatrdil Robert Perc, tiskovni predstavnik PU Krško.

Ker policisti domnevajo, da je oškodovanih podjetnikov in podjetij še več, za razjasnitev vseh okoliščin pozivajo morebitne oškodovance, ki bi se prepoznali v omenjenim opisanem dejanju oziroma načinu storitve, da to sporočijo na telefonsko številko policijske postaje Krško 07/49-29-400.

Izdajal pod imenom Pietro Filippi
Osumljenec je sicer državljan Hrvaške in Srbije, strankam pa se je predstavljal z izmišljenim italijanskim imenom Pietro Filippi. Trenutno znani oškodovanci, ki naj bi jim dolgoval zneske od 2.000 pa do skoraj 60.000 evrov, so pretežno iz okolice Celja in Posavja.

Prijeli so ga konec julija
Policisti so 28. julija osumljenca na podlagi razpisa iskanja prijeli v Kopru. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije po 1. in 2. odstavku 228. člena kazenskega zakonika so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.