Slovenija
24 ogledov

Slovenci brez 
arabske energije

Borut Hočevar (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Slovenci tarnajo, a ne za spremembe ne naredijo nič. Si jih sploh želijo?

Zakaj se Slovenci ne upremo vsakodnevnim neumnostim Janše, Pahorja in drugih strankarskih šefov? Zakaj samo godrnjamo in tarnamo, za spremembe pa ne naredimo nič? Poenostavljeno rečeno: zakaj nimamo arabske energije?

Odgovora sta vsaj dva.
Prvič, stari smo. Povprečna starost Slovencev je 10 ali celo 20 let višja od povprečja upornih Arabcev. Stari ljudje nočejo sprememb. Še več, raje se upirajo spremembam kot nesposobnežem. Seveda, koristi od sprememb bi imele predvsem mlajše generacije, starejši pa niso imuni na egoizem.

Drugič, predobro nam gre. Ocenjujemo, da dobimo dovolj glede na vložen trud in se nam ne ljubi truditi, da bi dobili kaj več – recimo boljše zdravstvo, varnejšo starost in podobno.

Uvoziti Arabce.
In ker nimamo arabske mladosti in želje po spremembah, nam bo še poldrugo leto vladal neučinkoviti Pahor, Janša pa bo dokazoval, da ni zmožen sestaviti niti moštva, ki bi znalo prebrati in fotokopirati 10 tipkanih strani. Kako naj takšen človek sestavi morebitno bodočo vlado?!

V Sloveniji protestirajo samo najstniki, ki pred tem na soncu spijejo pivo ali dve. Takšni, ki ne vedo, čigave interese v resnici zastopajo.

Karikiramo: v Sloveniji bi si morali za dva tedna sposoditi nekaj 10 tisoč mladih Arabcev. Njihova energija bi lahko sprožila spremembe na bolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.