Slovenija
27 ogledov

Slovenci bučno v leto 2012

Silvestrovanje v Ljubljani.
1/10
Anže Petkovšek
Tudi v Sloveniji smo v leto 2012 stopili bučno in veselo. Največ ljudi se je zbralo na silvestrovanju v Ljubljani, pestro pa je bilo tudi v Mariboru in drugih slovenskih krajih.

V Ljubljani so se silvestrovanja s koncerti na Trgu francoske revolucije ter na Pogačarjevem, Mestnem in Kongresnem trgu začela ob 21. uri, na ulicah pa je praznovalo več kot 50.000 ljudi. Glavna atrakcija je bil seveda polnočni ognjemet, ki je razsvetlil nebo nad Ljubljano.

V Mariboru se je silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja začelo ob 22. uri in je trajalo do 4. ure zjutraj. Nastopili so številni slovenski glasbeniki, med njimi tudi Helena Blagne. Silvestrski program je vključeval tudi tradicionalno županovo zdravico in ognjemet.

V Celju je tradicionalno silvestrovanje potekalo na Trgu celjskih knezov, v Velenju pa je na Titovem trgu obiskovalce v novo leto pripeljala Natalija Verboten in ognjemet. V Kopru so silvestrske zabave potekale na več lokacijah, in sicer na Titovem trgu, v Taverni ter na trgu pri Oro Caffe.

Na silvestrovanje niso pozabili niti Gorenjci. V Kranju je bilo glavno prizorišče na Slovenskem trgu, kjer je pela Nuša Derenda. Po tradicionalnem dunajskem valčku in novoletnem voščilu župana Mohorja Bogataja pa je sledil še ognjemet.

Komentarjev 1
  • privat 08:37 02.januar 2012.

    ne razumem teh ljudi...kaj nimajo družin??