Slovenija
0 ogledov

Slovenci damo največ na svetu za davke in socialo

Slovenija spada med dražje države na svetu. Žurnal24 main
Slovenci največ na svetu odštejemo za davke in socialno varstvo, ugotavlja revizorska hiša KPMG. Sledi nam Hrvaška, najugodnejši so Bahami in seveda Kajmanski otoki.

Kar 54,9 odstotka vaših dohodkov gre v davčno in socialno blagajno. Hrvati za to odštejejo 53,5 odstotka. Raj za davkoplačevalske žepe pa so Bahami, kjer prebivalci za davke in socialo odštejejo le 0,7 odstotka svojih dohodkov. Združeni arabski emirati, Oman, Kajmanski otoki in Bahrajn imajo ničodstotno davčno stopnjo.

Če pa gledamo samo davčno stopnjo na dohodke državljanov, pa se Slovencem ne godi tako slabo v primerjavi z drugimi članicami Evropske unije. Več kot 50-odstotno davčno stopnjo imajo Danska, Nizozemska in Švedska, Slovenija je v razredu z 41- do 50-odstotno stopnjo. Sem spadajo tudi Avstrija, Belgija, Nemčija, Irska, Italija, Portugalska in Španija.

So pa slovenski bogataši med najbolj obdavčenimi. Za tiste, ki na leto zaslužijo več kot 215 tisoč evrov bruto, znaša davčna stopnja v Sloveniji 60,4 odstotka, sledi ji Danska s 57,1 odstotka, Hrvaška s 54,4 odstotka in Belgija s 53,8-odstotno davčno stopnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.