Slovenija
20 ogledov

Slovenci in Hrvati z roko v roki

Hrvaškim policistom bosta med 15. julijem in 15. avgustom pri postopkih s sloven Žurnal24 main
Hrvaškim policistom bosta med 15. julijem in 15. avgustom pri postopkih s slovenskimi državljani pomagala dva slovenska policista. Sporazum je v Opatiji podpisal direktor policije Janko Goršek.

Sporazum o sodelovanju določa, da bo Slovenija v hrvaško Istro in na Reko med poletno sezono napotila dva slovenska policista, ki bosta hrvaškim kolegom pomagala pri izvajanju policijskih nalog s slovenskimi državljani.

Slovenska policija je k podpisu protokola o sodelovanju med turistično sezono pristopila prvič. Kot je ob podpisu med drugim povedal Goršek, so oblike sodelovanja med slovenskimi in hrvaškimi policisti že več let na vseh ravneh vzorne, letošnje sodelovanje med turistično sezono na Hrvaškem pa to sodelovanje še nadgrajuje.

S hrvaškimi bodo ob slovenskih patruljirali tudi avstrijski, češki, francoski, nemški, madžarski, poljski in slovaški policisti ter predstavniki Interpola.

Krepitev zaupanja in hitra komunikacija
Napotitev policistov v druge države, kjer nudijo podporo pri izvajanju policijskih nalog, je ena izmed oblik sodelovanja, s katero se krepi zaupanje med policijskimi organi držav, to pa omogoča tudi hitro izmenjavo informacij o pomembnih varnostnih pojavih in oblikah kriminalitete, ki se pojavljajo na področju turizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.