Slovenija
45 ogledov

Slovenci ne maramo več Appla

tablica Shutterstock
Prihodnje leto pričakujejo nadaljnji porast prodaje tablic, na račun katere se zmanjšuje prodaja osebnih računalnikov. Apple ni več najbolj priljubljen proizvajalec pri nas.

Na slovenskem trgu bo v celotnem letu 2013 predvidoma prodanih 79.000 tablic, kar je sedem odstotkov več kot v letu 2012. Prihodnje leto pa naj bi se prodaja povzpela na predvidoma 105.000 tablic, ugotavljajo v mednarodni analitski hiši IDC.

Podatki po proizvajalcih, pri čemer še ni upoštevano zadnje letošnje četrtletje, kažejo, da je letos prvo mesto zasedel južnokorejski Samsung, sledita mu Prestigio s sedežem na Cipru in ameriški Apple. Glede na leto 2012 je tako prišlo do večje spremembe. Lani je namreč vodilno mesto zasedal Apple s svojimi tablicami Ipad, za njim pa sta bila Samsung in Prestigio.

Slabe novice za osebne računalnike

Tablice v zadnjih letih beležijo skokovito rast, ker uporabniki vedno bolj cenijo mobilnost. Vendar pa to po drugi strani zmanjšuje prodajo osebnih računalnikov. V letu 2013 naj bi se tako prodaja v Sloveniji na letni ravni znižala za 14 odstotkov na 141.000 osebnih računalnikov.

Komentarjev 1
  • Jaka.marinsek 11:18 31.december 2013.

    ni rečeno da ni priljubljen, lahko je problem v kretenskem distributerju ki skrbi za slovenski trg in minimalni popusti za prodajalce, ki jih odobrava apple. Samsung ima to veliko bolje poštimano in telefoni in tablice so prisotni res na vsakem vogalu.