Slovenija
17 ogledov

Slovenci pomagali oropani Slavki

Žurnal24 main
Zgodba s srečnim koncem: Slovenci so za Slavko Jerman zbrali 1000 evrov. Neznanec ji je pred časom ukradel vse prihranke v višini 500 evrov.

Da Slovenci znamo še kako pomagati, ko je treba, potrjuje primer Slavke Jerman iz Žerjavke na Gorenjskem. Slavki je neznanec pred časom v zameno za 500 evrov podtaknil star jugoslovanski bankovec. Goljuf se je do njene kmetije pripeljal na motorju, med postankom pa jo prosil, da mu bankovec za 500 evrov zamenja za starega jugoslovanskega, ki naj bi bil vreden še več.

Po objavi zgodbe na RTV Slovenija so gledalci vložili pobudo za pomoč. Nacionalna televizija je tako s pomočjo kranjskega Rdečega križa izvedla dobrodelno akcijo. V le desetih dneh so zbrali 1.034 evrov. Kot poroča omenjena televizija, bo Slavka nekaj denarja porabila za položnice, nekaj ga bo ostalo za najnujnejše stvari. Ob tem se zahvaljuje vsem, ki so ji pomagali.

Denar, ki ga je neznanec izmaknil Slavki, je bila sicer celotna vsota, ki ji je ostala po nedavnem pogrebu matere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.