Slovenija
38 ogledov

Slovenci razvili inovativno FB-aplikacijo

Facebook aplikacija Facebook
Slovensko podjetje Visicom je razvilo Facebook aplikacijo Slidemotion VideoExpress, s katero lahko fotografije oživite v privlačnem videu. Razvoj same aplikacije je stal 120 tisoč evrov.

S pomočjo brezplačne aplikacije tako lahko vaše fotografije, ki ste jih shranili na Facebooku in na katere ste morda že pozabili, le s tremi kliki oživite v privlačnem videu.

Prednost aplikacije, ki naj bi bila novost na svetovnem tržišču, je predvsem ta, da ne zahteva nikakršnega znanja urejanja videov, omogoča pa produkcijo videov z glasbeno spremljavo. Video bo tako objavljen na vašem Facebook profilu, poslan pa bo tudi na vaš elektronski naslov, tako da ga lahko delite s prijatelji.

Ciljajo na zahodne trge

Soustanovitelj podjetja in direktor marketinga Miloš Petković je za zurnal24.si dejal, da je pri  projektu sodelovalo sedem sodelavcev in še nekaj zunanjih sodelavcev in svetovalcev, tudi v ZDA.

Sam razvoj aplikacije, ki sicer ni njihov glavni proizvod, je skupaj s testiranjem trajal od novembra 2011 do danes. "Lahko bi rekli, da je to hiter način predstavitve glavnega produkta Slidemotion.com. Razvoj je stal dobrih 120 tisoč evrov," je povedal Petković.

Dodal je, da je slovenski trg za njihovo storitev premajhen in da so zato v celoti usmerjeni v tujino. "Usmerjeni smo v zahodne trge in letos si želimo navdušiti 40 tisoč uporabnikov naše storitve in veseli bomo, če bo med njimi veliko slovenskih."

Komentarjev 2
  • Jernej Roštan 12:30 15.februar 2012.

    ti pojma nimaš o razvoju aplikacij, patentiranju, stroškov dela ipd ane? tko da če je kdo en bulšit si to ti ;)

  • krofeta 11:16 09.februar 2012.

    A p-no p-no..... 120.000 eur še videl nisi v lajfu, kje, da bi jih zapravil za en slajder v dveh mesecih.... Kako bulšit nakladanje....