Slovenija
3 ogledov

Slovenci se radi pritožimo

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Največ pritožb so državljani lani podali na postopke policistov, ki so opravljali naloge na področju varnosti v cestnem prometu, in sicer kar 51 odstotkov.
Vsega skupaj je bilo v letu 2010 vloženih 636 pritožb proti policistom, kar znaša 12 odstotkov manj kot leto poprej. Rešili so jih 572 oziroma 9 odstotkov več kot leta 2009.
Ministrstvo za notranje zadeve

Največ pritožb so državljani podali na postopke policistov, ki so opravljali naloge na področju varnosti v cestnem prometu, in sicer kar 51 odstotkov. Sledijo pritožbe na področju javnega reda in miru ter splošnih policijskih nalog, takšnih pritožb je kar 28 odstotkov, sledijo pritožbe s področje kriminalitete 14 odstotkov, in dva odstotka pritožb s področja državne meje in tujcev, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve. Največ so jih prejeli na Policijski upravi Ljubljana.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Izvedeno je bilo 247 pomiritvenih postopkov pri vodji organizacijske enote.

Nekaj jih tudi zavržejo
Ker pritožnik v zahtevanem roku petih dni ni popravil nerazumljive ali dopolnil nepopolne pritožbe, so zavrgli 55 oziroma 10 odstotkov pritožb.

34 odstotkov pritožbenih postopkov je padlo, ker je pritožnik odstopil od pritožbe, zamudil rok za podajo pritožbe ali je pritožbo vložila neupravičena oseba oziroma se pritožnik ni odzval vabilu vodje organizacijske enote na razgovor v pomiritvenem postopku in po pisnem pozivu ni pisno sporočil, da želi nadaljevati pritožbeni postopek, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Najbolj moti pristop policista
Pri postopku jih moti sam pristop in nastop policista, najpogosteje pa policistom očitajo nestrokovno odločitev in nekorektno vodenje postopka.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Največ pritožb za prometne kazni
Največ pritožb so državljani podali na postopke policistov, ki so opravljali naloge na področju varnosti v cestnem prometu, in sicer kar 51 odstotkov.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.