Slovenija
401 ogledov

Črnogledo glede epidemije

ulica Saša Despot
Raziskava družbe Valicon je odkrivala vzdušje med Slovenci glede razvoja dogodkov, ocene epidemične situacije in namere cepljenja.

Raziskava družbe Valicon z raziskavo #Novanormalnost spremlja ključne indikatorje odziva javnosti na ukrepe in doživljanje vsakodnevnega življenja v epidemičnih časih.

Raziskava javnega mnenja je razkrila, da večina indikatorjev stagnira, ali pa kažejo na manj pozitivno doživljanje trenutne situacije kot v preteklih tednih. ''Kljub nizkemu številu okužb tokrat zaznavamo manj optimizma,'' so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da se ''trend normalizacije razmer tako očitno ustavlja, v nekaterih pogledih morda celo poslabšuje, kljub temu da je osebno doživljanje razmer doseglo šele vrednosti iz začetka prvega vala epidemije.'' Sicer je to še vedno najvišja vrednost tega indeksa od konca lanskega poletja.

Najnovejša raziskava je tako razkrila, da med prebivalstvom živi manj optimizma, čeprav je večina sodelujočih še vedno optimistična glede razvoja dogodkov. Slabša je tudi ocena situacije glede na stanje pred epidemijo.

Raziskava se je dotaknila tudi vprašanj glede cepljenja. Rezultati so pokazali, da realizirana in izražena namera cepljenja ostajata le nekoliko nad 60 odstotki. Namera cepljenja med prebivalstvom tako stagnira v primerjavi s prejšnjimi meritvami. Delež teh, ki odgovarjajo, da se bodo verjetno cepili, ostaja enak. V primerjavi z raziskavo izpred 14 dni je nekoliko manj ljudi, ki se verjetno ne bodo cepili.

Raziskava #Novanormalnost je bila izvedena med 25. in 27. junijem na vzorcu 524 udeležencev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.