Slovenija
91 ogledov

Slovenci ustvarjamo nov trend dopustovanja

Kampirajmo skupaj Kampirajmo skupaj
Minuli konec tedna je potekalo že tretje srečanje slovenskih kampistov ... Po vzoru druženja v obliki skupinskega kampiranja so koncept letos že povzeli tudi na Danskem, kot kaže pa se bo razširil tudi drugam v Evropi.

"Gre za največjo družino kampistov pri nas. Dogodki namreč združijo vsako leto več ljubiteljev sproščenega, a hkrati udobnega kampiranja, ki prisegajo na sodobne šotorske prikolice, evolucijo nekoč popularne brakice," dogodek opisujejo organizatorji.

Dogodka pod nazivom Kampirajmo skupaj! se udeleži tudi do 70 družin, povprečno pa se vsako leto na Camp-let vikendu sreča okoli 50 družin. Vsako leto se zberejo pred začetkom sezone, letos so izbrali Kamp Park Lijak na Vipavskem, lansko leto so gostovali v Kampu Menina v Zgornji Savinjski dolini in prvo leto v Kampu Danica v Bohinjski Bistrici.

Cilj je tudi promocija naših kampov

Cilj druženja je obenem tudi promocija manj poznanih slovenskih kampov, saj prihaja večina udeležencev na druženje iz Slovenije, nekaj pa tudi iz tujine. Pogosto se zgodi, da udeleženci, predvsem so to družine, izmenjajo izkušnje in se tudi dogovorijo za nadaljnje skupno kampiranje. Koncept "skupinskega kampiranja" so že povzeli na Danskem, kjer so letos prvič organizirali dogodek po vzoru slovenskega.

"Cilj naših druženj, na katera se vsako leto vrača več ljubiteljev kampiranja, je povezovanje in izmenjava uporabniških izkušenj, pa tudi mnenj o ustreznih lokacijah dopustovanj," pravi Tanja Budna Puncer, idejni vodja dogodka iz Freedom Centra.

"Da Slovenci postavljamo trende v kampiranju, je le potrditev, da znamo ponuditi obliko dopustovanja, ki je pisana na kožo današnjemu turistu, ki vse bolj išče stik z naravo, kar kampiranje zagotovo omogoča," pravi in dodaja da gre pri kampiranju za sinonim svobode.

"Kampiste pa hitro zasvoji tudi enostavnost in fleksibilnost takšne oblike dopusta, saj vzame le malo časa, da se odpraviš na pot in samo nekaj minut, da le v treh korakih postaviš šotorsko prikolico," je zaključila.

Kampirajmo skupaj | Avtor: Kampirajmo skupaj Kampirajmo skupaj

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.