Slovenija
61 ogledov

Slovenci z idejo prepričali Američane

Televizija Shutterstock
Slovenska podjetniška ekipa iCcode je bila s svojo istoimensko rešitvijo sprejeta v elitni ameriški pospeševalnik Tech Wildcatters.

Poleg investicije v višini 25.000 dolarjev bodo v prihodnjih treh mesecih lahko izkoristili mrežo uglednih mentorjev za nadaljnji razvoj rešitve, iskanje prvih kupcev in pripravo na naslednjo fazo investicije.

Ekipo sestavljajo Aljaž Andrejaš, Kristijan Pukšič, Luka Druks, Matija Vrbovšek in Rok Ajdnik, so sporočili iz Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, katerega reden član je ekipa iCcode.

Nevidna koda za televizijske vsebine

Rešitev iCcode je nevidna koda, ki jo oglaševalci, filmski studiji in drugi pripravljalci televizijskih vsebin vstavijo v svoje obstoječe vsebine, kot so televizijski in spletni videooglasi, filmi ...

Koda omogoča, da gledalci televizijskih vsebin z aplikacijo za mobilne telefone, ki jo preprosto usmerijo v televizijski zaslon, pridobijo nazaj na mobilni telefon dodatne informacije, kot so spletna stran, naslov na Facebooku, koda za popust, povezava do nagradne igre in informacije o izdelkih.

Tako ustvarjajo dvosmerno komunikacijo televizijskih vsebin z uporabniki. Po drugi strani pa ponudniki vsebin pridobijo podrobne podatke o gledanosti in angažiranosti uporabnikov.

Slovenci med štirimi odstotki sprejetih

Tech Wildcatters je elitni ameriški pospeševalnik s sedežem v Dallasu v ZDA. Po mnenju revije Forbes spada med deset najboljših ameriških pospeševalnikov. Ekipa iCcode spada med štiri odstotke ekip, ki so bile sprejete v šesti krog trimesečnega programa.

Skupaj s preostalimi 13 ekipami se bodo osredotočili na iskanje prvih uporabnikov in kupcev, dodelavo poslovnega modela in iskanje nadaljnje investicije. Z ekipami bo sodelovala tudi ugledna skupina mentorjev. Ekipa iCcode je za prvo fazo prejela 25.000 dolarjev investicije v zameno za osemodstotni delež v podjetju.

V Tovarni podjemov ob vsem tem poudarjajo, da je ekipa iCcode že četrti njihov član, ki je bil sprejet v ugleden globalni pospeševalnik.

Komentarjev 2
  • allstarr111 20:08 26.februar 2014.

    Ko slišim karkoli na temo croud-founding-a me srat prime, v bistvu je zadeva samo neka baza kjer se zbirajo prednaročila in nič drugega. Seveda je to OK. platforma, ampak dosti ljudi tega ne zastopi, misli da je v bistvu dobiš ...prikaži večš denar za katerega ne daš ničasar, pač keš za "razvoj" kakšen razvoj, če je karkoli se tam pojavi že razvito, samo ne ve se še ali se bo prodajalo, in to je ta čudež.

  • speris 18:28 26.februar 2014.

    Sicer nevem za kaj se gre, ampak ta skrita koda je verjetno nek audio zvok ki ga clovesko uho ne zazna in to potem sprozi na aplikaciji razne vsebine.. To je ze bilo narejeno, tako da se ne cudim tako ...prikaži več majhni investiciji ..