Slovenija
28 ogledov

Slovenci z razkošnimi ovitki osvojili Rusijo

CalypsoCase Calypsocrystal
Mlademu slovenskemu podjetju CalypsoCrystal je uspel veliki met. Bogatim Rusom bodo namreč z marcem začeli ponujati luksuzne slovenske ročno izdelane usnjene ovitke za mobilne telefone. Njihove izdelke lahko kupci sicer kupijo že v 40 državah.

Za podjetje CalypsoCrystal v Rogaški izdeluje kristalne polnilne podstavke, luksuzne usnjene ovitke za mobilnike pa usnjarski mojstri v okolici Ljubljane, je za zurnal24.si dejal predstavnik podjetja Aleš Ruter.

"Ves material je skrbno izbran in uvožen v Slovenijo iz Italije (usnje), Nemčije (titan), Anglije (ovojni papir)... Zaradi visokega znanja in tradicije pa so vsa dela izdelave izvedena ročno v Sloveniji," je razložil Ruter.

V podjetju imajo trenutno zaposlene tri ljudi, zaradi vse uspešnejšega poslovanja v tujini – njihovi izdelki so na voljo že v 40 državah, možno pa jih je kupiti tudi prek spleta – pa že letos načrtujejo širitev proizvodnje in zaposlitev novih sodelavcev.

Ruter ob tem pravi, da se trije zaposleni ukvarjajo predvsem z razvojem, trženjem, prodajo in logistiko. Veliko zunanjih partnerjev pa skrbi predvsem za izdelavo.

Calypsodock | Avtor: Calypsocrystal Calypsocrystal

"Pomagale" tudi slavne osebnosti

Lani je predstavnikom podjetja uspelo podpisati pogodbo o sodelovanju z največjim ruskim distributerjem z razkošnimi dodatki za Applove naprave diHouse.

Doslej so sicer v podjetju večino svojih izdelkov izvozili na ameriški trg. Velik delež pa prodajajo tudi azijskim kupcem v Hongkong, Singapur in Malezijo.

Sam prodor na velika svetovna tržišča je bil, kot je povedal Ruter, precej težak, saj podjetja in njihovih izdelkov pred dvema letoma še nihče ni poznal.

"S trdim delom in vztrajnostjo smo uspeli, da so nas opazili številni pomembni svetovni mediji in znane osebnosti, kar je dvignilo našo prepoznavnost in odprlo poti za nov posel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.