Slovenija
23 ogledov

Slovencu se je uspelo rešiti

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Slovencu, ki je bil ujet s turisti blizu inkovskega mesta Machu Picchu v Peruju, se je uspelo rešiti.

Med turisti, ki so ostali ujeti blizu inkovskega mesta Machu Picchu v Peruju, je bil tudi slovenski državljan, ki pa se mu je po poročanju POP TV že uspelo rešiti.

S helikopterjem so do sedaj uspeli evakuirati več kot 600 turistov, ki so se iz vasi prebili do višje ležečega kraja, od tam pa so jih lahko reševali. Bogdan Oražem je za komercialno televizijo po telefonu sporočil, da je danes evakuacija s helikopterjem potekala od desete ure dalje, tako da bi lahko po njegovih predvidevanjih uspeli rešiti vse turiste.

Machu Picchu je ena najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti Latinske Amerike, ki jo letno obišče več kot 400.000 turistov. Gre za ostanke inkovskega mesta iz 15. stoletja, ki leži v visokem gorskem grebenu kakih 70 kilometrov od Cusca.

Slovenske oblasti so v stiku s slovenskim častnim konzulom v Peruju in veleposlaništvi drugih držav članic EU.

Na območja blizu znamenitega mesta Machu Picchu je zaradi zemeljskih plazov v soboto ostalo ujetih več kot 2500 turistov. Oblasti so jih od ponedeljka rešile nekaj več kot 700, okoli 1500 pa je še vedno ujetih na območju. Njihovo življenje ni v nevarnosti, je danes sporočila perujska vlada. Močno deževje je sicer doslej zahtevalo sedem življenj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.