Slovenija
23 ogledov

Slovenec v venezuelskem zaporu

Fotografija je simbolična. (Foto: PU Celje) Žurnal24 main
32-letnega Slovenca so na letališču v Venezueli prijeli pri poskusu tihotapljenja kokaina. Potrdilo zunanjega ministrstva še čakamo.

Glede na to, da je Slovenija o priporu slovenskega državljana na tujem – v skladu z Dunajsko konvencijo – obveščena le na njegovo željo, niti ni nujno, da bo zunanje ministrstvo potrdilo o priporu prejelo.

32-letnega Slovenca naj bi sicer – po pisanju Slovenskih novic – prijeli na letališču v mestu Maiquetia, severno od venezuelske prestolnice Caracas. Po besedah generalnega komisarja tamkajšnjega urada za znanstvene, kazenske in kriminalistične preiskave naj bi imel v kovčku skritih dobrih devet kilogramov kokaina.

Gre za prvi večji zaseg na tem mednarodnem letališču, na katerem so pred kratkim poostrili nadzor nad sumljivimi potniki.

Slovenec je policistom na letališču postal sumljiv že ob pultu. Njegov kovček rožnate barve naj bi namreč že na prvi pogled dajal vtis, da ima dvojno dno. To se je ob podrobnem pregledu tudi izkazalo, v kovčku naj bi imel 9,2 kilograma kokaina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.