Slovenija
54 ogledov

Slovenija dobila restavracijo na prostem

Odprta kuhna
1/13
Saša Despot
Na ljubljanski tržnici na Pogačarjevem trgu se je danes začel projekt Odprta kuhna. S tem bo Slovenija dobila prvo kulinarično tržnico oziroma restavracijo na prostem, kjer bo na voljo kulinarična ponudba več desetih gostincev iz Slovenije in tujine.

Kot so organizatorji projekta povedali na nedavni novinarski konferenci, bodo v Odprti kuhni gostinci iz vseh regij Slovenije ponudili najboljše kulinarične specialitete, ki jih premore Slovenija, ponudba pa bo sicer zajemala tudi jedi tujih ponudnikov.

Obiskovalci Odprte kuhne bodo lahko preizkušali različne okuse in pestro hrano, skupno pa bo pri projektu sodelovalo več kot 50 kuharskih mojstrov in restavracij.

Vsak petek bo tako vse do oktobra na Pogačarjev trg prišlo vrsto kulinaričnih ponudnikov iz vse države, ki bodo iz domače regije prinesli svoje specialitete in jedi, nekateri pa bodo kuhali na prostem. Odprta kuhna bo prvi tovrstni projekt v Sloveniji. Kulinarična tržnica bo odprta vsak petek od 8. do 19. ure, izvedba pa bo odvisna od vremena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.