Slovenija
50 ogledov

"Slovenija ima talent in pošast"

Razočarana ljubimka ali žrtev poskusa posilstva? Orožje je bil nož. (Foto: Istoc Žurnal24 main
Poskus uboja. Žrtev zahteva 70 tisoč evrov.

Litija. Marjan Jurišič iz okolice Litije zahteva 70 tisoč evrov odškodnine od znanca Vinka Maslja, ki naj bi Jurišiča konec maja poskušal ubiti v enem od lokalov v bližini Zagorja.

Slovenija ima talent. Ima pa tudi pošast, ki ji je ime Vinko Maselj. Gospa sodnica, zagotavljam, da boste imeli na tem sodišču še veliko opravka z njim zaradi veliko hujših kaznivih dejanj,” je Jurišič ta teden pojasnjeval na ljubljanskem sodišču, kjer Maslju sodijo, ker naj bi domnevno žrtev zabodel v trebuh in jetra.

“Skozi rano drobovje”
Poškodovani in domnevni napadalec naj bi se pred krvavim obračunom besedno sprla, njun prepir pa naj bi prerasel v ruvanje in pretep. Pri tem naj bi se Jurišiča z udarci lotil tudi Masljev sin. “Nisem videl noža, ki ga je imel pri sebi. Niti ne vem, kdaj me je zabodel. Nenadoma sem začutil, da mi po hlačah močno teče kri, nakar mi je skozi odprto rano na spodnjem delu trebuha pogledalo drobovje,” je opisal Jurišič.

Vse za dobrodelnost
Mogoče pa se je zabodel sam, da bi od mene in moje družine dobil denar,” trdi Maselj. Jurišič prav zato napoveduje, da bi odškodnino v celoti namenil v dobrodelne namene: “Žrtvam podobnih kaznivih dejanj, da bi le dokazal, da mi ni do denarja, ampak le do zdravja.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.