Slovenija
186 ogledov

Slovenija izpadla iz načrtov še enega velikega letalskega prevoznika

Adria Anže Petkovšek
V zadnjem času Aerodrom Ljubljana mami številne letalske ponudnike in govorice o možnosti prihoda Flydubai so bile do nedavnega zelo glasne.

Dubajska letalska družba, ki je med Slovenci priljubljena zaradi ugodnih letov iz bližnjega Zagreba, je nedavno sporočila, da iz Slovenije zaenkrat ne bo letela. Prav tako ne bodo več nudili letov iz Zagreba, ki jih po dobrih dveh letih ukinjajo z januarjem.

"Za zdaj ni načrtov, da bi ponovno začeli leteti iz Zagreba, a še iščemo možnosti delovanja na trgu," je za letalski portal Ex-Yu Aviation News povedal predstavnik prevoznika Jeyhund Efendi in kljub pogovorom o sodelovanju z brniškim letališčem dodal: "Flydubai vedno išče priložnosti za širitev omrežja, vendar v tem trenutku nimamo nobenih takojšnjih načrtov za Ljubljano."

O možnost prihoda omenjenega letalskega prevoznika v Slovenijo se je glasno začelo govoriti po obisku slovenske vladno-gospodarske delegacije z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom na čelu v Združenih arabskih emiratih. Počivalšek je za STA v septembru dejal, da je bil na pogovorih glede neposredne letalske povezave tako z Etihadom iz Abu Dabija kot tudi z dubajskim prevoznikom Emirates. Kot je ocenil, bo Etihad Slovenijo z ZAE verjetno povezal posredno oz. direktno prek hčerinskih družb Alitalia, Air Serbia oz. Air Berlin, Emirates pa je bolj naklonjen letom v Ljubljano, bodisi direktno preko Emirates oz. preko hčerinske družbe Flydubai.

Flydubai iz Združenih arabskih emiratov ob tem vseeno vztraja, da trg držav nekdanje Jugoslavije zanje ostaja zelo pomemben. V tem letu bodo tako povečali število letov v Sarajevo, na novo pa bodo začeli leteti iz Črne gore.

Med poletno sezono 2017 bo Flydubai predvidoma dnevno letel v Sarajevo, štirikrat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Skopje.

Komentarjev 4
  • MihaPu 05:30 10.januar 2017.

    +1, dubai/uae/katar/savdijska arabija, to so sami islamisti vehabisti, ki z denarjem po svetu širijo teroristične celice in gradijo džamije in podpirjo invazijo šeriat-kalifata po celi EU. Ne rabimo njihovega primitivnega denarja in njihovih burk v Sloveniji. Se strinjam.

  • ginko 00:07 09.januar 2017.

    "francl21" - Pozabil si dodati - izropana po 20 letni uspešni zgododovini ropanja tovarišev, ki bodo to še nadaljevali, če bo narod spal še naprej kot do sedaj. Režija tega nadaljevanja je v popolnem zamahu.

  • francl12 21:40 08.januar 2017.

    Koga pa še sploh zanima ta izropana slovenija (namenoma z malo začetnico!) in njeni revni zgarani prebivalci z minimalcem?