Slovenija
23 ogledov

Slovenija mora plačati odškodnino

Evropsko sodišče za človekove pravice je prisodilo v prid družine Šilih. Žurnal24 main
Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je razsodilo, da je Slovenija v primeru B. B. proti Sloveniji kršila 3. člen evropske konvencije o zaščiti človekovih pravic in temeljnih svoboščin, zato mora plačati 14.347 evrov odškodnine in stroškov.

Osemintridesetletni slovenski državljan B. B. iz Žetal trdi, da so ga 18. februarja 2001 obrcali in pretepli policisti, ki so jih poklicali v gostinski lokal, kjer naj bi gostom grozil s pištolo. Tožnik se je na Strasbourg obrnil zaradi neprimernega ravnanja policije in neprimerne obravnave njegovega primera.

Sodišče je razsodilo, da je Slovenija v omenjenem primeru kršila 3. člen evropske konvencije o zaščiti človekovih pravic in temeljnih svoboščin, ki prepoveduje nečloveško ali ponižujoče ravnanje. Ob tem ji je naložilo plačilo 5.847 evrov odškodnine in 8.500 evrov sodnih stroškov.

Komentarjev 1
  • francek 20:42 26.april 2012.

    KAR POLICISTOM OD PLAČ ODTRGATI, VSAK NAJ ZA SVOJE NAPAKE ODGOVARJA. V GOSPODARSTVU DELAVCE ODPUŠČAJO NE ZARADI NAPAK DELAVCA, AMPAK IZ POSLOVNE ODLOČITVE PODJETJA. BOMO VIDELI, KAJ BO DOLETELO DOTIČNE POLICAJE.