Slovenija
216 ogledov

Slovenija oktobra glede tega z najvišjo rastjo v EU

Gradbeništvo potrebuje močne, zdrave delavce, zato tisti z zdravstvenimi omejitv Žurnal24 main
Zabeležili smo največjo rast gradbenih del na območju.

Obseg gradbenih del v območju evra je bil oktobra za odstotek manjši kot septembra, medtem ko se je v celotni EU zmanjšal za 1,2 odstotka. V Sloveniji je bil položaj v panogi precej bolj ugoden, saj se je obseg gradbenih del povečal najbolj med vsemi članicami, kažejo podatki Eurostata.

Med državami članicami, za katere je imel evropski statistični urad podatke, je največje zmanjšanje obsega gradbenih del v oktobru utrpela Poljska, in sicer za 5,7 odstotka. Sledijo Romunija (-3,4 odstotka), Nemčija (-2,8 odstotka) in Slovaška (-2,3 odstotka).

Z najvišjo rastjo se na drugi strani lahko pohvali Slovenija, kjer je bil obseg gradbenih del oktobra za 5,1 odstotka večji kot septembra. Sledita Švedska (+4,1 odstotka) in Madžarska (+3,2 odstotka).

V primerjavi z oktobrom lani pa se je obseg gradbenih del v državah z evrom povečal za 0,3 odstotka, a v celotni EU zmanjšal za 0,2 odstotka. Pri tem izstopa Romunija, ki je na letni ravni zabeležila kar 24,6-odstotno rast. O visoki rasti teh del so poročali tudi s Madžarske (za 20,5 odstotka). Slovenija je na letni ravni utrpela padec obsega gradbenih del za štiri odstotke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.