Slovenija
18 ogledov

Slovenija pred Švico in Finsko

Slovenija je po kakovosti življenja prehitela gospodarsko in finančno precej moč Žurnal24 main
Slovenija je po kakovosti življenja prehitela gospodarsko in finančno precej močnejši Švico in Finsko. Po raziskavi sodeč se Slovenija še ni izkopala iz krize, a ima odlično zdravstvo.

Ameriška revija International Living je Slovenijo v indeksu kakovosti življenja za leto 2011 uvrstila na 16. mesto, katerega si delimo z Norveško, Argentino in Madžarsko. Od sto možnih točk jih je naša država prejela 72.

Zahodne države so se v kategoriji “svoboda“ odrezale izredno podobno in vse dobile po 92, nekatere celo 100 točk. Pri ostalih kazalcih je prihajalo do precejšnjih odstopanj. Zanimiv je podatek, da je Francija v kategoriji "infrastruktura" dobila le 55 točk, v kategoriji "gospodarstvo" pa so Belgija, Avstrija in Nizozemska dobile skromnih 60 točk.

Dobro zdravstvo, slabo gospodarstvo
Žalostno dejstvo, da se Slovenija še ni izkopala iz krize, so z vsega 49 točkami v kategoriji "gospodarstvo" potrdili tudi v International Living. Nekoliko izstopamo v kategoriji "prosti čas in kultura", kjer smo dobili 86 točk in v splošnem seštevku zaostali le za Združenimi državami Amerike. Nadpovprečno se je Slovenija odrezala tudi v kategoriji "zdravstvo", kjer smo z 80 točkami le dve točki za Veliko Britanijo in kar 12 pred Monakom, a hkrati daleč za ZDA in Francijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.