Slovenija
3 ogledov

Slovenija s tožbo nad Italijo

Lanski protest. (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Slovenska vlada naj zaradi plinskih terminalov v Tržaškem zalivu na Evropskem sodišču toži Italijo, pozivajo v mednarodni okoljski ogranizaciji Alpe Adria Green.

 

Naravovarstvene organizacije in 95 odstotkov državljanov Slovenije po javnomnenjski raziskavi koprske univerze nasprotujemo izgradnji plinskih terminalov v Tržaškem zalivu zaradi poslabšanja stanja v okolju, varnosti in gospodarske škode, ki bi jih ti "dinozavri ogljikove dobe" povzročili.
Alpe Adria Green

Pri Alpe Adria Green poudarjajo, da je tako italijanska kot slovenska stroka v dokumentaciji investitorja o vplivih žaveljskega plinskega terminala na okolje ugotovila številne nepravilnosti, potvarjanje podatkov in pomanjkljivosti.

Italija že odločena
Pri organizaciji podpirajo lansko odločitev parlamenta, da gradnji plinskih terminalov nasprotuje. Pred dnevi sta se o tej temi sicer znova pogovarjala slovenski okoljski minister Roko Žarnić in njegova italijanska kolegica Stefania Prestigiacomo.

Ministrica je jasno povedala, da se Italija o postavitvi terminalov v Žavljah ne namerava več pogajati. Prestigiacomova je tako dejala, da je razprava o plinskih terminalih končana, saj so odgovorili že na vse pomisleke.Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.