Slovenija
586 ogledov

Slovenija, seksdestinacija

Prostitutke v nemškem mestu Dortmund morajo plačati "davek na užitek". (Foto: Žu Žurnal24 main
Tržačani množično v Komen. Na prostitutke, piše Il Piccolo.

Manj kot pol ure vožnje iz Trsta potrebuje na stotine Tržačanov, tako mladih kot malo manj mladih, do Komna, kjer zahajajo, kot piše tržaški dnevnik Il Piccolo, v javno hišo. Antonio Night Club naj bi bil eden številnih pri nas, kamor zahajajo Italijani; v Sloveniji namreč po spremembi zakonodaje v letu 2003 prostitucija ni več kazniva, so še zapisali.

Ženske, ki delajo v teh nočnih klubih, ki so v bistvu javne hiše, pa se baje prostituirajo "prostovoljno" in – vse je legalno. Kraj Komen, ki ima le okoli 3.500 prebivalcev, je Tržačanom, ki s pridom uživajo omenjene spremembe zakonodaje, tako zato dobro znan.

In stroški, ki jih imajo s temi skoki čez mejo? Pet evrov stane vstopnina v klube, za 30 minut užitka z dekleti plačajo po sto evrov, 40 pa za dve pijači, ki jo je obvezno naročiti. Prostitutke večinoma prihajajo iz Ukrajine, Rusije, Moldavije, manj je temnopoltih, pet ali šest jih je na voljo popoldne, v večernih urah okoli 20.

Med Tržačani pa sta v Sloveniji menda precej popularna še dva takšna lokala, ki ju navaja časnik, in sicer Bolero v Trebnjem in lokal na Turjaku. Seksualna turistična destinacija poleg Slovenije menda za Italijane postaja tudi Avstrija, kjer v enem od obmejnih krajev za 60 evrov, ki jih je treba plačati ob vstopu, lahko dobite še bogato mesno izbiro, ribe ter izbrana vina, v konzumacijo pa je vštet tudi seksualni odnos.

Komentarjev 4
  • Skippy 20:18 15.september 2011.

    Ne razumem, zakaj bi se Italijani vozili v Slovenijo, ko pa je v Italiji prostitucija čisto legalna.

  • privat 20:09 15.september 2011.

    rezultat je isti...Slovenska dekleta bojo EU kurbe zaradi nesposobnosti politike in menađerstva?? Da jih ni sram...pa še vedno predstavljajo Slovenijo...

  • tooomy 19:17 15.september 2011.

    Turjak v Kočevju??? Kot prvo, Turjak ne more biti v Kočevju, kot drugo veliko bližje je Ljubljani ali Ribnici in kot tretje, dajte se prej malo prepričati kaj boste napisali.