Slovenija
26 ogledov

"Slovenija v slepi ulici"

slovenija 18.01.12, cestnina, omejitev hitrosti, cestinina Torovo, avtocesta, fo Anže Petkovšek
Pri Kapsch TrafficComu razočarani zaradi razveljavitve razpisa.

V podjetju Kapsch TrafficCom so izjemno razočarani nad odločitvijo državne revizijske komisije, da razveljavi razpis za elektronsko cestninjenje, na katerem so bili edini ponudnik. Odvetnica Nina Zidar Klemenčič je dejala, da je odločitev skrb vzbujajoča in samovoljna ter brez podlage v zakonu in dosedanji praksi državne revizijske komisije. Načina financiranja in zavarovanja, ki sta se komisiji zdela sporna, sta po njenih besedah običajna in najpogostejša v drugih državah.


Na odločitev državne revizijske komisije se ni mogoče pritožiti, v podjetju pa razmišljajo o odškodninski tožbi zoper DRK in prijavi na Evropsko komisijo.

"Ta razpis je bil zadnji vlak, da začnemo izvajati direktivo EU, čemur lahko sledijo denarne odškodnine," je povedala Zidar Klemenčičeva. Direktor podjetja z Dunaja Erwin Toplak pa je dejal, da bodo še razmislili, ali se bodo prijavili na nov razpis. Slovenija je po njegovi oceni v slepi ulici, če nihče ne more razveljaviti tako nesmiselne odločitve.

Razveljavljen razpis

Državna revizijska komisija, ki je javno naročilo v celoti razveljavila, meni, da so zahtevana zavarovanja nesorazmerna glede na predmet javnega naročila.

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor so konec lanskega leta zagotovili, da bodo vse postopke vodili na način, da bo omenjeni sistem v celoti v uporabi najpozneje do konca leta 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.