Slovenija
12 ogledov

"Slovenija v zaostanku"

Janez Janša Reuters
Premier ocenil, da Slovenija zamuja predvsem s finančno konsolidacijo.

Po koncu vrha Evropske unije je slovenski premier Janez Janša dejal, da je Slovenija v primerjavi z ostalimi članicami Unije na  področju izvajanja javnofinančne konsolidacije in gospodarskih reform v  "faznem zaostanku".

Zamuda se kaže po njegovem mnenju predvsem pri finančni konsolidaciji.  "To je boleč ukrep povsod in bo tudi v Sloveniji," je opozoril premier. "Ključna prva stvar, ki bo imela najbolj boleče posledice, in o tem si ni treba delati utvar, je uskladiti porabo s prihodki," je dodal.

Brez žrtev ne bo šlo

Ob tem je poudaril, da bo morala Slovenija v zelo kratkem času ob javnofinančni konsolidaciji hkrati sprejemati tudi ukrepe za rast in ustvarjanje delovnih mest.

"Ključen problem je, da je to sedaj treba narediti vse skupaj, kar je vedno bistveno težje, kot če imaš najprej nekaj časa, da konsolidiraš javne finance, vsaj dolgoročno strukturno uravnotežiš proračun in potem postopoma nabiraš potrebni manevrski prostor za ponovni zagon gospodarske rasti," je pojasnil. "To je naporno delo in brez žrtev ne gre," je opozoril.

Opozoril je, da samo pokojninska reforma ne bo rešila vseh težav: "Še zdaleč pa to ni edina rešitev, kot se je v Sloveniji dolgo prodajalo," je poudaril Janša.

Komentarjev 1
  • privat 07:12 04.marec 2012.

    gremo janša ..čisti občine,briši mikroskopsko male občine,krajevne skupnosti...tajnice pa obdrži