Slovenija
12 ogledov

Sloveniji za begunsko krizo 10,17 milijona evrov pomoči

begunci Saša Despot
Evropska komisija je sprejela sklep, da bo Sloveniji nakazala 10,17 milijona evrov za povračilo dela stroškov, ki jih ima z begunsko krizo.

Denar bo namenjen za financiranje ukrepov, sprejetih od 20. septembra, za krepitev policijskih sil na slovensko-hrvaški meji, izboljšanje prvih sprejemnih zmogljivosti, krepitev nastanitvenih zmogljivosti za približno 7.500 mest ter nastanitvene stroške za policiste, ki bodo prišli iz drugih članic unije.

Evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos je ob tem dejal, da bodo ta sredstva slovenskim oblastem pomagala izboljšati situacijo in omogočiti boljše upravljanja velikega pritoka migrantov in potreb ljudi.

Deset milijonov nujnega financiranja je dodatek k rednemu financiranju iz skladov za azil in notranjo varnost, v okviru katerih je Sloveniji v obdobju 2014-2020 za financiranje nacionalnih programov namenjenih približno 56 milijonov evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.