Slovenija
18 ogledov

Slovenijo bomo čistili tudi z vojsko

Slovenska vojska Anže Petkovšek
Danes je minister za obrambo Aleš Hojs na ministrstvu za obrambo sprejel organizatorje akcije Očistimo Slovenijo 2012 ter podprl njihova prizadevanja in cilje.

V vseslovenski akciji, ki bo potekala 24. marca, bo po njegovih besedah sodelovalo tudi ministrstvo za obrambo. Slovenska vojska (SV) bo v akciji sodelovala tudi z materialnimi sredstvi. Angažirali bodo okrog tisoč pripadnikov in pripadnic, ki bodo z več kot 80 tovornimi vojaškimi vozili sodelovali pri čiščenju divjih odlagališč na 63 lokacijah po Sloveniji. Preostali pripadniki SV pa se bodo akciji priključili v svojih lokalnih krajih.

Čistili bodo že pred akcijo

Še pred sobotno akcijo pa bodo pripadniki in pripadnice SV očistili zemljišča, ki so v lasti ministrstva za obrambo, vojašnice, skladišča in druge objekte SV pa tudi neposredno okolico objektov. Odpadke bodo zbirali ločeno in jih odnesli na zbirne kraje, ki ji bo določil organizator akcije.

K vseslovenski akciji pa bodo pozvani tudi zaposleni na Upravi RS za zaščito in reševanje ter pripadniki različnih prostovoljnih ter drugih organizacij in društev na lokalnih ravneh, ki delujejo na področju zaščite in reševanja ter pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, so sporočili iz ministrstva za obrambo.

Komentarjev 1
  • Sabina Fridrih 21:07 09.marec 2012.

    A bo organizator Rjavec,da popravi nevestno delo vprejšnjem ministrstvu?