Slovenija
28 ogledov

Slovenijo zavzele maske

pust
1/16
Anže Petkovšek
Po vsej Sloveniji so preko dneva potekali pustni karnivali, pustne zabave pa se bodo odvijale še tudi dolgo v noč. V nadaljevanju si oglejte nekaj utrinkov s tradicionalnega Zmajevega karnevala v Ljubljani in sinočnjega obiska zombijev na Ptuju

Ljubljana je gostila Zmajev karneval, ki je bil tokrat posvečen 150-letnici rojstva arhitekta Maksa Fabianija. Tradicionalni karneval se je začel ob 11. uri na Novem trgu, povorka z zelenim zmajem, etnološko obarvanimi pustnimi maskami, otroškimi skupinami in drugimi organiziranimi skupinami mask, pa je svojo pot sklenila na Kongresnem trgu, kjer so tudi razglasili najboljše maske.

Včeraj pa je prvič v zgodovini kurentovanja ptujske ulice in trge zasedla večerna tematska povorka, ki so jo sestavljali Zombiji. Ptujski karnival se bo seveda nadaljeval vse do pustnega torka, na glavni dan dogajanja na pustno nedeljo pa pričakujejo v povorki okoli 80 skupin, tudi 16 takšnih, ki prihajajo iz tujine.

 

Pust pa je bil dobrodelno obarvan na prireditve v Osnovni šoli Alojzija Šuštarja v Ljubljani, kjer je Radio Ognjišče z Misijonskim središčem Slovenije pripravil 13. pustno sobotno iskrico. Dobrodelno rajanje je privabilo več kot 3000 pustnih šem, prisotni pa so za gradnjo šole na Madagaskarju zbrali več kot 52.000 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.