Slovenija
9 ogledov

Slovenj Gradec se pripravlja na neurje

Ulice in javne površine, ki bodo zaprte zaradi vaje, so označene z rdečo. (Foto: Žurnal24 main
Brez skrbi, gre le za vajo, ki jo bodo izvajali pripadniki civilne zaščite 19. junija. Z vajo želijo preveriti pripravljenost enot, moten bo tudi promet v posameznih delih mesta.

Seznam zapore ulic in javnih površin si lahko ogledate tukaj

Po besedah načelnika Uprave za zaščito in reševanje Bojana Kuntariča želijo z vajo preveriti usposobljenost in usklajenost enot civilne zaščite v primerih večjega neurja v Slovenj Gradcu in na širšem območju Koroške. Gre za primer neurja s točo in hudim vetrom, ki razkriva strehe, ter močnimi nalivi, zaradi katerih se zamašijo odtoki in pride do poplavljenih kleti, pojasnjuje Kuntarič. Poleg tega bodo preverjali tudi odziv v primeru udara strele v gospodarski objekt ter razlitje nevarnih snovi.

Na vaji bo neposrednih udeležencev okoli 260, temu pa je treba prišteti še vse mimoidoče radovedneže. Prvi del vaje se bo začel že ob 8. uri zjutraj, ko bodo potekale vaje ekip prve pomoči, Rdečega križa in civilne zaščite, zaradi česar bodo nekatere ulice in javne površine Slovenj Gradca zaprte že zjutraj.

Drugi del vaje pa se bo odvijal na dvorišču družbe Johnson Controls, in sicer od okoli 11.20 do približno 12.30, je še povedal Kuntarič.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.