Slovenija
164 ogledov

"Slovenko ozmerjali s prostitutko"

Hrvaški specialci Dusko Marusic/PIXSELL
Racija hrvaških specialcev in USKOK na zabavi v Zagrebu, na kateri so bili tudi slovenski motoristi. Hells Anglels: Več ur so nas držali na blatu in snegu pri -15 stopinjah Celzija.

Hrvaški mediji poročajo o posredovanju pripadnikov specialne hrvaške policije in Urada za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) v soboto na motoristični zabavi v Zagrebu, na kateri so bili tudi državljani iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in BiH.

Člani motokluba Hells Angels MC Croatia so v izjavi za javnost zapisali, da je okoli sto oboroženih pripadnikov specialne policije in USKOK vstopilo na zabavo ter od udeležencev zahtevalo, naj se uležejo na tla.

Pri -15 stopinjah Celzija več kot štiri ure

"Od nas so zahtevali, naj se uležemo na tla, v blato ali sneg, kjerkoli smo že bili, na najhladnejšo noč v letu, ko so se temperature spustile tudi do -15 stopinj Celzija," so zapisali. "Nekateri med njimi so bili, četudi se niso upirali, pošpricani s solzivcem, zaradi česar so jim pozneje morali nuditi zdravniško pomoč, medtem ko so bili drugi, predvsem tuji državljani, ker niso takoj razumeli policijskih navodil v hrvaškem jeziku, deležni udarcev policije."

Na tleh ležala tudi nosečnica

Po navedbah kluba je na tleh morala ležati tudi nosečnica, četudi so preostali udeleženci zabave policistom pojasnili, da je noseča in da lahko zaradi šoka izgubi otroka. Slovensko državljanko pa naj bi ozmerjali s prostitutko. "Ti si prostitutka, kaj delaš tukaj? Koliko stane?" je policija po navedbah kluba vpila nanjo. Dva državljana BiH naj bi imela ozebline na rokah, dva Madžara pa lažje telesne poškodbe zaradi udarcev s palico.

Hells Angels še navaja, da je policija 30 udeležencev zabave odpeljala na razgovor in jih izpustila v nedeljo okoli 4.30.

Tuji državljani se bodo pritožili

V klubu zahtevajo preiskavo postopkov policije na navedeni raciji 26. januarja ter javno objavo informacij, kakšna je bila cena operacije. Napovedali so tudi, da bodo avstrijski, madžarski, slovenski in bosanski državljani na ambasadah v Zagrebu vložili pritožbe zaradi postopanja hrvaške policije proti tujim državljanom ter o dogodku obvestili medije v svojih državah.

Komentarjev 21
  • ac-dc 17:18 31.januar 2013.

    Pri -15 so morali ležati na blatu? Mene so pri fiziki učili, da voda začne zmrzovati pri 0 stopinj. No ja, morda je na jugu to drgač...

  • Jure Murn 20:48 29.januar 2013.

    kako tipično slovensko. hrvat pove, da ima problem, slovenci se pa med sabo skregamo. :D

  • chamil 17:06 29.januar 2013.

    Tako zanimive razprave na zurnalu se nisem videl. Pa čeprav so stoplove izjave razen spodnje retardirane in neobjektivne.Balkanska policija je tudi v Slovenistanu, saj smo v sloveniji točna geografska delitev da je balkan južno od česarkoli že ...prikaži več nikogar ne zanima, za ves svet je bivša jugoslavija balkan. In lahko se nehamo pretvarjati da nimamo nič skupnega s hrvati.