Slovenija
18 ogledov

Slovenska bo ta teden zaprta

Slovenska cesta Civitas
Teden mobilnosti. Policisti bodo od jutri poostreno nadzirali kršitelje v prometu.

Jutri se začne evropski teden mobilnosti, ki se bo končal v soboto. V tem času bo zaprta Slovenska cesta med Šubičevo in Gosposvetsko cesto. Na tem odseku bo med 7. in 18. uro dovoljen le promet avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), intervencijskih vozil, kolesarjev, dostavnih vozil in vozil z dovolilnicami Mestne občine Ljubljana. Promet bodo nadzorovali policisti in redarji. Oboji bodo prihodnji teden tudi poostreno nadzirali hitrost in uporabo zaščitnih čelad voznikov enoslednih vozil, nepravilno parkiranje in ustavljanje na kolesarskih stezah in avtobusnih postajališčih LPP, kršitve kolesarjev ter izsiljevanje pešcev na prehodih za pešce in kolesarjev na kolesarskih stezah.

Brezplačni servis koles

V sredo bodo na devetih lokacijah v središču mesta, tudi na Prešernovem trgu, Bavarskem dvoru in pri Nami, ponujali brezplačni servis koles. Prav tako brezplačno se boste lahko jutri z vodičem sprehodili po središču Ljubljane, se udeležili vodenega ogleda mesta na kolesu ali odšli s turističnim vlakcem na Ljubljanski grad. Teden mobilnosti se bo končal v soboto, ko bo na poligonu varne vožnje na Barju dan odprtih vrat. Ves čas bodo potekale še meritve onesnaženosti zraka in hrupa.

Od jutri naprej bo LPP ponujal tudi novo storitev – prevoz na klic za ljudi z oviranostmi. Ti bodo lahko poklicali na 01/58 22 425 ali 051 449 992 in zahtevali prevoz z avtobusom na določen dan ob določeni uri. Takoj bodo dobili povratno informacijo o možnostih prevoza, o tem pa bodo obvestili tudi voznika avtobusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.