Slovenija
55 ogledov

Slovenska leoparda v Italijo

Perzijski leopard.
1/4
Živalski vrt Ljubljana
V Živalskem vrtu Ljubljana danes izvajajo transport dveh perzijskih leopardov v živalski vrt v Italijo. S tem so naredili prostor morebitnim novim mladičkom.

"Leoparda sta dva samčka, brata, potomca našega para. Rojena sta bila v našem živalskem vrtu 22. avgusta 2009, torej imata skoraj natanko dve leti. Ta starost pomeni za leoparde odraslo dobo in zato je to praktično idealen čas za ločitev od staršev. Potujeta v živalski vrt Parco faunistico Valcorba, ki leži blizu mesta Padova," nam je sporočila direktorica živalskega vrta Zdenka Fischinger.

Živali bodo prepeljali, ker sta že odrasli in ju je treba ločiti od staršev. Prepeljali ju bodo v živalski vrt, kjer živali te vrste še nimajo razstavljenih, kar je praksa med živalskimi domovi, je še povedala.

Leoparda sta imela še enega brata, tako da se je sprva poročalo o treh mladičkih, vendar pa je eden kmalu poginil.

Želijo si novih mladičkov

"Zdaj upamo in pričakujemo, da bo imel naš par prihodnje leto nove potomce. Ker je ta podvrsta leopardov v naravi zelo ogrožena, je vsaka žival dragocena. Mladiči so nam zato v velik ponos in priznanje, da naš vrt resnično deluje na strokovno visoki ravni," pravi Fischingerjeva.

Dodaja, da perzijski leopardi sicer živijo v neuglednem, že več kot 30 let starem prostoru in so  med tistimi našimi živalmi, "ki bi si resnično zaslužile novo, sodobno ogrado".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.