Slovenija
1273 ogledov

Slovenska ležišča že od 88 evrov dalje

Postelja Profimedias
V domačem podjetju Slovenska postelja boste našli ležišča za vsako priložnost in vsak žep, najcenejša so na voljo že za 88 evrov.

"Razpon cen pri nas je res velik glede na zelo široko ponudbo. Začne se pri penastih ležiščih za bolniške postelje od 88 evrov dalje in do 568 evrov za specialna strukturirana penasta ležišča," pravi Dušan Blažič iz razvojnega oddelka podjetja Slovenska postelja.

Blažič dodaja, da so najcenejša nekatera penasta ležišča , bonell vzmetnice in osnovni model žepaste vzmetnice. "Pri osnovnih penastih ležiščih se cena giblje med 88 evri in 169 evri in so namenjena predvsem frekventnim posteljam v objektih," pravi in dodaja, da po njih povprašujejo tudi študentje, uporabljajo se na bolniških posteljah, mnogi starši jih kupijo za otroke. 

Ob vsakodnevni uporabi in s prožno podlogo, ki jo zahtevajo taka ležišča, je njihova življenjska doba kljub nizki ceni okoli sedem let. "Narejena so iz poliuvretanske  pene primerne trdote in oblečena v osnovno snemljivo pralno prevleko," opisuje.  

Pri žepastih vzmetnicah se ta cena začne malo pod ali nad 200 evri in jo priporoča vsem, ki kupujejo v tem cenovnem razredu. Po njegovih izkušnjah dobijo z žepasto vzmetnico največ za svoj denar, če jo primerjamo s peno ali lateksom. "V primerni snemljivi prevleki so ta ležišča primerna za prva ležišča za mlado generacijo ali za občasno uporabo. Zato jih izdelujemo v različnih trdotah," opisuje Blažič.

"Osnovno lateks ležišče, ki ima sedem trdot po dolžini in snemljivo pralno prevleko pri nas dobite že od 266 evrov z upoštevanim 10-odstotnim popustom," pravi. Dobi se jih v različnih trdotah, priporoča pa ga kot prvo ležišče za odraščajočo mladino. 

Stranke najpogosteje kupijo ...

"Naše stranke, ki običajno ponovijo nakup, najpogosteje posegajo po višjem in srednjem cenovnem razredu žepastih vzmetnic. Imamo namreč tradicijo izdelave žepastih vzmetnic, ki sega v devetdeseta leta prejšnjega stoletja," pojasnjuje Blažič. Pravi, da se ozaveščene stranke zavedajo, da na dveh kvadratnih metrih postelje preživimo približno tretjino življenja ali več. Zato ni zanemarljivo na čemu in kako spimo. 

V vseh letih obstoja so v podjetju Slovenska postelja skrbno izbirali materiale, razvijali nova ležišča in obdržali le tista, ki so  jih uporabniki pozitivno sprejeli. Tako so podaljšali njihovo življenjsko dobo in uporabno vrednost. "V tem cenovnem razredu uporabljamo žepaste vzmeti renomiranega evropskega proizvajalca, ki uporablja švedsko jekleno žico. Vzmeti so nepravilne oblike in se odzivajo na pritisk postopno, da dosegamo maksimalno udobje," je povedal Blažič.

V ponudbi imajo štiri različne jakosti in  toliko različnih trdot vzmetnic. Vzmeti so oblečene v močno netkan tekstil, ki je primeren za šivanje in silikoniziranje, vzmetno jedro pa je obdano v dvojni jekleni okvir in oblikovan tako, da omogoča prepogibanje in zvijanje vzmetnice. Vse to jim omogoča, da nudijo desetletno garancijo na jedro ležišča.

"Razlika med modeli pa nastane pri izbiri plasti, ki jih dodamo na vzmetno jedro," pravi. Nudijo popolnoma ali delno naravne sestavine ali pa izdelane iz sintetičnih materialov . Pogosto kombinirajo in tako dosežejo tudi nižjo ceno. "Plasti, ki jih naložimo na vzmeti, so namenjene bolj prijetnemu počutju in povečajo ali zmanjšajo končno mehkobo ležišča," pojasnjuje in dodaja, da prav tako ob pravilni izbiri za določenega uporabnika nudijo pravo zračnost, klimo in začetno toploto. 

S tako raznoliko ponudbo najdejo res za vsakega najprimernejše ležišče. Za res pravo izbiro se je pred nakupom dobro posvetovati z svetovalcem. Mu zaupati svoje spalne navade, morebitne zdravstvene težave in si vzeti čas za preizkus ležišč v salonu, kjer ugotovite, kako se določena vzmetnica prilagaja telesu. "Cena za take enojne vzmetnice se giblje od 350 do 940 evrov z upoštevanim 10-odstotnim gotovinskim popustom," zaključuje. 

   

Za bolj zahtevne uporabnike

"Cenovno najvišje je kroglično in Krka samo prilagodljivo ležišče," pojasnjuje. Kroglično ležišče je nastalo v sodelovanju z zdravstveno stroko in je bilo v letu 2002 nagrajeno kot inovativno ležišče. Namenjeno je uporabnikom s težavami s hrbtenico in mišično maso ter bolj zahtevnim uporabnikom. "Narejeno je tako, da dobite dva ležišča v enem. Lahko je masažno ležišče, kjer okoli 5000 lesenih kroglic skrbi za blagodejno nočno masažo z želeno jakostjo. Ko obrnemo vzmetnico pa dobimo udobno in mehko lateks ležišče," opisuje Blažič.

Cena za tako ležišče se giblje od 1.298 do 1485 evrov, odvisno od izbire kvalitete lateksa. Na navedeno ceno nudijo 10-odstotni popust in dodatni popust, ki je objavljen na www.postelja.com.

"Krka je novo samo prilagodljivo ležišče ali ležišče prihodnosti je sestavljeno iz plavajoče samo prilagodljive patentirane letvene podloge in debelejšega vzmetnega nadvložka, ki se samodejno prilagajata telesni teži," pravi. Njegova cena je 1.350 evrov z 10-odstotnim gotovinskim popustom, ter dodatni popust, ki je objavljen na www.postelja.com 

Slovensko podjetje Slovenska postelja ima v ponudbi tudi Futon ležišča izdelana iz naravne domače volne v kombinaciji z kokosom, industrijsko  konopljo ali lateksom. "To so trša bolj špartanska ležišča namenjena mladim oziroma ljudem z močnejšo mišično maso v kombinaciji z prožno letveno podlago. Njihova cena se giblje z upoštevanimi popusti nekaj nad 300 evrov za enojno ležišče," dodaja.

Preberite še:

To so najbolj popularna ležišča