Slovenija
6620 ogledov

Slovensko podjetje, ki mu kriza ni prišla do živega: Iščejo 50 delavcev

Sončna elektrarna na hiši Profimedia
V Skupini GEN-I so lani ob rekordni prodaji elektrike ustvarili več kot 15 milijonov evrov dobička.

Prihodkov smo imeli za 2,2 milijardi evrov, z odličnim poslovanjem nadaljujemo tudi letos, sporočajo iz GEN-I, kjer dodajajo, da so pričakali gospodarsko krizo v izjemni kondiciji in zato nadaljujejo z rastjo na vseh področjih.

Zato so v družbi objavili razpis za zaposlitev 50 novih sodelavcev v času.

Slovenija 18.11.10, Robert Golob, direktor Gen i, energetika, Intervju, foto: Be | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač
Predsednik uprave Robert Golob je ob tem povedal: „Skupina GEN-I je zagotovo ena najhitreje rastočih, prodornih in inovativnih igralcev na evropskem energetskem trgu. Uspešna zgodba temelji na prizadevanju vseh sodelavk in sodelavcev k uresničevanju zelene vizije razvoja Skupine, predvsem pa upoštevanju skupnih vrednot.“

Obsežne investicije v digitalizacijo poslovanja v preteklih letih so skupini GEN-I omogočile, da so učinke zdravstvene krize zaradi covida-19 uspeli v celoti nevtralizirati, pojasnjujejo.

S hitrim odzivom na spremembe na globalnem energetskem trgu so uspeli v tem času zagotoviti svojim odjemalcem nižje cene in povečati svoje tržne deleže.

„Digitalizacija vsega in trajnostna samooskrba sta zagotovo trenda, ki se kažeta kot ključna za prihodnost naše družbe, zato bomo naša vlaganja v razvoj novih rešitev zelene transformacije samo še okrepili. Zato iščemo nove sodelavce, ki delijo našo vizijo prihodnosti,“ je še povedal Golob.

Komentarjev 2
  • Avatar Branniseta
    Branniseta 01:01 21.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -–– B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Skipi 20:04 20.maj 2020.

    Za 2,2 milijardi prometa je 15 milijonov zelo majhen dobiček.