Slovenija
21 ogledov

Slovenska policista v incidentu z imigranti

frontex, policija EPA
V incidentu z imigranti na grško-turški meji, v katerem so umrli trije ljudje, sta bila udeležena tudi slovenska policista.

Slovenska policista, ki sodelujeta v operaciji evropske agencije za varnost zunanjih meja, sta bila v nedeljo okoli 3. ure zjutraj udeležena v incidentu ob grško-turški meji. Pri kontroli obmejnega območja je v njuno patruljno vozilo med zasledovanjem trčilo vozilo z ilegalnimi imigranti, v katerem so zaradi trka umrli trije potniki.

Kot so sporočili iz Generalne policijske uprave, sta sta bila policista v dogodku nepoškodovana, naloge v skupni operaciji agencije Frontex - Poseidon 2012 Land pa sta opravljala od 25. aprila.

Incident se je zgodil na območju Soufli ob grško-turški meji, ko je patrulja slovenskih in grškega policista pri kontroli obmejnega območja opazila sumljivo osebno vozilo znamke Hyundai coupe. Voznik avtomobila ni upošteval znakov policistov, naj ustavi vozilo in je odpeljal naprej proti Alexandroupolisu. Med zasledovanjem je voznik pobeglega vozila trčil v patruljno vozilo, zaradi česar je njegovo vozilo zaneslo s ceste, se prevrnilo in zagorelo.

Po prvih podatkih je bilo v vozilu sedem oseb, identiteta vseh še ni potrjena, šlo pa naj bi za iranske in kitajske državljane. Voznik je na kraju nesreče umrl v avtomobilu, ostale osebe pa je vrglo iz vozila in so bile odpeljane v bolnišnico. Od teh sta dve osebi umrli med prevozom, štiri osebe pa so hudo poškodovane ostale na zdravljenju v bolnišnici.

Grška policija je o dogodku že sprožila preiskavo, slovenska policija pa je v stalnem stiku z obema policistoma in jima nudi ustrezno pomoč, prav tako je v stiku z agencijo Frontex, so še sporočili iz Generalne policijske uprave.

Komentarjev 1