Slovenija
27 ogledov

Slovenska smučišča "dokaj draga"

(Foto: RTC Krvavec) Žurnal24 main
Pregled cen smučarskih vozovnic za več kot 190 smučišč iz enaindvajsetih evropskih držav je pokazal, da so "glede na dolžino prog slovenska smučišča dokaj draga".

"Cene enodnevnih smučarskih vozovnic se na večjih slovenskih smučiščih gibljejo med 28 in 29,50 evra. Seveda pa je treba pri primerjanju cen smučarskih vozovnic upoštevati tudi oddaljenost smučišča od doma ter dodatne stroške, povezane s tem," pojasnjuje Jana Huč Uršič, vodja Evropskega potrošniškega centra Slovenija. Dodaja, da je poleg cene treba upoštevati tudi potrebe in želje posameznega smučarja. "Družine z majhnimi otroki običajno ne potrebujejo 'mega' smučarskih centrov. Za učenje smučanja so primerna tudi manjša smučišča, ki so običajno tudi cenejša."

Cene na smučiščih lahko preverite na spletnem naslovu www.epc.si ali www.zps.si.

Mreža Evropskih potrošniških centrov (ECC-net) je pripravila pregled smučarskih vozovnic za več kot 190 smučišč iz enaindvajsetih evropskih držav. Pregled vsebuje cene enodnevnih in šestdnevnih smučarskih vozovnic za otroke, mladino in odrasle. Smučišča so razdeljena glede na dolžino smučarskih prog, kar omogoča lažjo primerjavo. Predstavljena je tudi dodatna ponudba smučišč ter kontaktni podatki smučišč.

Preverite, kaj ponujajo
Potrošniki se za smučišče odločijo glede na to, kaj potrebujejo. Pri izbiri smučišča je treba preveriti, kakšna je cena glede na ponudbo posameznega smučišča. EPC Slovenija potrošnike opozarja, naj pri odločitvi za smučišče ne pozabijo upoštevati tudi drugih stroškov, ki so povezani s smučanjem.

Slovenske smučarje, ki se odpravljajo na smučanje čez mejo, želi EPC še spomniti, da se lahko v primeru težav s ponudniki blaga in storitev po pomoč obrnejo na Evropski potrošniški center v Sloveniji ali na Evropski potrošniški center v drugi državi EU, kjer so naleteli na težave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.