Slovenija
265 ogledov

Slovenska vojska ponuja 230 štipendij

slovenska vojska Anže Petkovšek
Ministrstvo za obrambo je objavilo razpis za šolsko leto 2019/2020. Na voljo je 200 štipendij za vojake in 30 štipendij za častnike in višje vojaške uslužbence.

Natečaj za štipendije kandidatom za vojake srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov za poklicno delo v Slovenski vojski za prihodnje šolsko leto je odprt do 31. avgusta 2019. Na voljo je 200 štipendij, ki jih bodo kandidati za vojake prejemali od vključno drugega letnika dalje. 

Kandidatom za častnike in višje vojaške uslužbence pa bo ministrstvo podelilo 30 štipendij, in sicer za izobraževalne programe zdravstvene nege, medicine, računalništva in informatike, strojništva, letalstva, ladijskega strojništva, elektrotehnike, pomorstva, navtike, prometa, kemije oziroma kemijske tehnologije ter drugih programov 1. stopnje za častnike oziroma višje vojaške uslužbence. Štipendija bo namenjena za poklicno delo v Slovenski vojski za študijsko leto 2019/2020, tudi ti pa bodo štipendijo prejemali od vključno drugega letnika dalje. Rok za prijavo je 31. marec 2019.

Prijavo za obe vrsti štipendije je možno oddati preko aplikacije oziroma na upravo za obrambo na območju stalnega prebivališča kandidata. Vse informacije so objavljene na spletni strani postanivojak.si

Osnovna višina štipendije znaša 20 odstotkov minimalne slovenske plače, za študente pa 27 odstotkov minimalne slovenske plače. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 08:42 22.januar 2019.

    Ko bo prišlo do oboroženega konflikta se bo z našo vojsko zgodilo tako, kot z Župančičevimi vranami: Vrane družijo se rade, pet na veji jih sedi. Puška poči, ena pade, koliko jih še sedi? Nobena! Druge odlete.